Έχετε έναν εργαζόμενο που τον έχετε αντιστοιχίσει με σύμβαση. Αυτή η σύμβαση προβλέπει επίδομα τριετίας ή πενταετίας. Ο εργαζόμενος έχει κλείσει την τριετία ή την πενταετία στον κλάδο. Όμως παρατηρείτε ότι το πρόγραμμα δεν έχει τσεκάρει τώρα τα επιδόματα αυτά, ούτε και αυξάνει αντίστοιχα τις μικτές αποδοχές του εργαζόμενου. Τι θα πρέπει να προσέξετε;
Κατ’ αρχάς θα πρέπει να κλικάρετε το επίδομα αυτό (στην καρτέλα του εργαζόμενου, στο ταμπελάκι Σύμβαση), από την αρχή, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, άσχετα αν εκείνη την στιγμή έχει κλείσει ο εργαζόμενος την τριετία ή την πενταετία του επιδόματος.
Το πρόγραμμα θα προσθέσει τα ένσημα που θα δει στην προϋπηρεσία κλάδου + ένσημα προϋπηρεσία εταιρίας (αν υπάρχουν) + ένσημα από τις κινήσεις μισθοδοσίας που έχετε τρέξει. Αν αυτά ξεπερνούν την τριετία ή την πενταετία τότε θα σας αυξήσει αυτόματα τον μισθό. Θα πρέπει όμως να έχετε τσεκάρει εξ’ αρχής το επίδομα αυτό, άσχετα αν την στιγμή που το τσεκάρατε ο εργαζόμενος δεν το δικαιούται (δεν έχει
συμπληρώσει τριετία ή πενταετία κτλ).

Σημείωση: Αν το τσεκάρετε ετεροχρονισμένα το πρόγραμμα θα του δώσει το αντίστοιχο επίδομα από την στιγμή που το τσεκάρατε και μετά. Αν θελήσετε να του δώσετε την διαφορά σε αναδρομικά τότε αυτά δεν υπολογίζονται αυτόματα από το πρόγραμμα, αφού το επίδομα δεν ήταν τσεκαρισμένο από την αρχή. (το πρόγραμμα δίνει αναδρομικά σε αλλαγές επιδομάτων αν και εφόσον το είχατε επιλέξει, κλικάρει από την αρχή στον εργαζόμενο). Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε αναδρομικά τότε θα πρέπει να τα περάσετε με το χέρι, φυτευτά αναδρομικά.

– Για την Προϋπηρεσία Εταιρίας και για τον χειροκίνητο τρόπο καταχώρησης αναδρομικών παρακαλούμε δείτε στις αντίστοιχες ερωταπαντήσεις.