Έχετε έναν εργαζόμενο που παίρνει προκαταβολή μισθού στο μέσο του μήνα, και στο τέλος του μήνα παίρνει ως τελευταία προκαταβολή το υπόλοιπο του ποσού. Πώς θα το περάσετε στο πρόγραμμα ώστε να δώσετε στην τράπεζα την μισθοδοσία ως προκαταβολές;
Κατ’ αρχάς μπορείτε να ορίσετε στον εργαζόμενο ένα σταθερό ποσό προκαταβολής (εφόσον θα ισχύει σε κάθε μισθοδοσία) πηγαίνοντας στην καρτέλα του εργαζόμενου (στο ταμπελάκι Εταιρικά, στο πεδίο Προκαταβολή). Το ποσό αυτό θα εμφανιστεί εξ’ορισμού στην μισθοδοσία που θα υπολογίζετε (στο ταμπελάκι Μισθοδοσία, στο πρώτο πεδίο των Προκαταβολών).

Αν η προκαταβολή δεν είναι σταθερή τότε δεν θα την τοποθετήσετε μέσα στον εργαζόμενο, αλλά στην κίνηση της μισθοδοσίας.

Θα δώσετε κανονικά την 1η προκαταβολή βάζοντας το ποσό στο πεδίο των Προκαταβολών μέσα στην Μισθοδοσία Περιόδου (στο ταμπελάκι Μισθοδοσία). Στο τέλος του μήνα θα φέρετε την κίνηση της μισθοδοσίας, που θα σας εμφανίζει το ποσό της προκαταβολής και το πληρωτέο ποσό. Αυτό το πληρωτέο ποσό αποτελεί και την 2η δόση της προκαταβολής του εργαζόμενου (είναι οι συνολικές αποδοχές μειωμένες κατά το ποσό της πρώτης προκαταβολής). Θα πάρετε αυτό το ποσό και θα το βάλετε στο πεδίο της 2ης προκαταβολής. Έτσι θα έχετε το ποσό της 2ης προκαταβολής για να το πληρώσετε μέσω τραπέζης.