Ημερομίσθιος με επιδότηση ΟΑΕΔ, που ξεκινάει μέσα στον μήνα (όχι από την αρχή του μήνα).
Είναι με μερική απασχόληση, μειωμένο ωράριο και μειωμένες ημέρες.

Έχει και Άδεια ληφθείσα και τακτικές. Πώς θα υπολογιστεί η επιδότηση και πώς θα ενημερωθεί η ΑΠΔ και η Μισθοδοτική κατάσταση δεδομένου ότι οι αποδοχές του είναι περισσότερες από το πλαφόν του
επιδόματος;

Έστω ημερομίσιος με ταμείο 16,50% και 28,56%. 2 φορές την εβδομάδα 3 ώρες.
Ημερομίσθιο με 200€. Το βάζετε στο Ιστορικό, εξέλιξη αποδοχών και είναι χωρίς το 1,2. Στην κίνηση θα το πολλαπλασιάσει με το 1,2. Είναι μεγαλύτερο από το πλαφόν του επιδόματος ΟΑΕΔ.
Επιδότηση 100% στον εργοδότη, και πλαφόν 1800€.
Μπαίνει στην επιδότηση στις 13/12 /2099.

Αν τρέξετε μόνο τακτικές :
Αν τρέξετε τακτικές χωρίς άδεια στον 12ο με 9 πληρωτέες: 200€*1,2 * 9 = 2160 €.
Στην ΑΠΔ είναι: 6 ασφαλιστικές επιδοτούμενες (σύμφωνα με τους πίνακες του ΟΑΕΔ για φυσικές ημέρες, από 13/12 έως 31/12 είναι 16, και: για 2 φορές την εβδομάδα: 16 * 2/5 = 6,4 ασφαλίσιμες 6, επιδοτούμενες 3, μη επιδοτούμενες 3).

Ποσό επιδότησης: 1800 /166,667 = 10,80€ και για -3- ώρες 10,80* 3 = 32,40€. Και για 6 ημέρες: 32,40€ * 6 = 194,40€. Και 194,40€ * 0,2856*100% = 55,52€. Αυτό θα εμφανίσει και η μισθοδοτική κατάσταση.

Αν τρέξετε άδεια ληφθείσα έστω από 1/12 έως 16/12, είναι 5 πληρωτέες, και ξεκινάει η επιδότηση 13/12. Είναι 2 φορές την εβδομάδα, άρα στο διάστημα αυτό τον επιδοτεί για 3 ημέρες (σύμφωνα με τον πίνακα του ΟΑΕΔ).
Είναι: 1800 /166,667 = 10,80€ και για -3- ώρες 10,80* 3 = 32,40€. Και 32,40 € * 3 ημέρες = 97,20 € και επιδότηση: 97,20€ *0,2856 *100% = 27,76€.

Ή: επιδοτεί  3 από τις 5 ημέρες, άρα : 10,80 * 5 ημέρες * 3 ώρες = 162€ θα ήταν η συνολική επιδότηση αν επιδοτούσε και τις 5 ημέρες.
Τώρα επιδοτεί 3, άρα 3/5 = 0,60, και 0,60 * 162 * 97,20€ * 0,2856 = 27,76€

Τακτικές αποδοχές: 4 πληρωτέες, του επιδοτεί 3 ( θα πρέπει συνολικά να του επιδοτήσει 6, του έχει ήδη επιδοτήσει 3, άρα μένουν άλλες 3). Και: από τις 4 επιδοτεί τις 3 και 1 δεν επιδοτεί.

Τώρα όμως το πρόγραμμα με τις τακτικές και την άδεια ληφθείσα ξέρει το σύνολο των ημερών που επιδοτούνται και δεν επιδοτούνται. Επιδοτούνται συνολικά 6 ημέρες (3+3) από τις 9 (5+4).

Και ποσό επιδότησης: 6/9 = 0,6666667 και: Αν επιδούσε και τις -4- ημέρες:
10,80 € * 4 ημέρες * 3 ώρες = 129,60€, άρα για τις 3 θα είναι: 129,60 € * 0,666667 = 86,40€.

Η διαφορετικά: στις 4 ημέρες το πλαφόν της επιδότησης είναι 129,60€. Στις 3 πόσο?

Και: 86,40€ * 0,2856 = 24,67€. Αυτό το ποσό θα εμφανιστεί στην ΑΠΔ και στην Μισθοδοτική κατάσταση.

(δηλαδή δεν θα κάνει την πράξη : 1800 /166,667 = 10,80€ και για -3- ώρες 10,80* 3 = 32,40€. Και 32,40 € * 3 ημέρες = 97,20 € και επιδότηση: 97,20€ *0,2856 *100% = 27,76€. Δεν είναι στα 97,20€ αλλά στα 86,40€).