ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4168 ΦΕΚ Α 161/12.7.2013

Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας περί εκδόσεως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο πρώτο

Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας περί εκδόσεως, που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 3 Απριλίου 2009, της οποίας το κείμενο στο πρωτότυπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχει ως εξής:

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΚΔΟΣΕΩΣ

Η Ελληνική Δημοκρατία και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας, εφεξής αποκαλούμενες τα «Μέρη», Επιθυμώντας να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο Κρατών και, κυρίως, να ρυθμίσουν τις σχέσεις τους στον τομέα της έκδοσης,

Συμφώνησαν ως ακολούθως:
Άρθρο 1
Υποχρέωση εκδόσεως

Τα Μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εκδίδουν αμοιβαία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας, πρόσωπα, τα οποία διώκονται από τις αρμόδιες αρχές του αιτούντος Μέρους για αξιόποινη πράξη ή τα οποία καταζητούνται από τις ανωτέρω αρχές για την έκτιση ποινής ή μέτρου ασφαλείας.
Άρθρο 2
Αξιόποινες πράξεις που επισύρουν την έκδοση

Η έκδοση επιτρέπεται για τις αξιόποινες πράξεις, οι οποίες, σύμφωνα με τη νομοθεσία των δύο Μερών, τιμωρούνται με στερητική της ελευθερίας ποινή ή με στερητικό της ελευθερίας μέτρο ασφαλείας ανωτάτου ορίου ενός (1) τουλάχιστον έτους ή με αυστηρότερη ποινή. Εάν έχει επιβληθεί ποινή ή μέτρο ασφαλείας στο έδαφος του αιτούντος Μέρους, η κύρωση που επιβλήθηκε πρέπει να είναι διάρκειας ενός (1) έτους κατ` ελάχιστο όριο.
Άρθρο 3
Άρνηση της έκδοσης

Η έκδοση δεν θα χορηγείται, εάν:

α) η αξιόποινη πράξη διαπράχθηκε στο έδαφος του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση,

β) η αξιόποινη πράξη διαπράχθηκε από πρόσωπο, το οποίο, κατά το χρόνο διαπράξεως της αξιόποινης πράξης, ήταν υπήκοος του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση,

γ) η αξιόποινη πράξη, για την οποία ζητείται η έκδοση, διαπράχθηκε έξω από το έδαφος του αιτούντος Μέρους και στη νομοθεσία του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση δεν προβλέπεται δίωξη στην περίπτωση που το έγκλημα διαπράχθηκε έξω από το έδαφος του ή δεν επιτρέπει την έκδοση για το έγκλημα που αποτελεί αντικείμενο της αιτήσεως,

δ) η αξιόποινη πράξη για την οποία ζητείται η έκδοση θεωρείται από το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση ως: -πολιτικό έγκλημα ή έγκλημα συναφές προς πολιτικό έγκλημα -έγκλημα κατά τον στρατιωτικό νόμο, το οποίο δεν αποτελεί έγκλημα κατά το κοινό ποινικό δίκαιο -φορολογικό αδίκημα,

ε) σύμφωνα με τη νομοθεσία του ενός από τα Μέρη η αξιόποινη πράξη ή η ποινή που έχει επιβληθεί έχουν υποπέσει σε παραγραφή,

στ) έχει χορηγηθεί αμνηστία εντός του αιτούντος Μέρους ή εντός του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση, υπό τον όρο ότι στην τελευταία αυτή περίπτωση, η εν λόγω αξιόποινη πράξη είναι μεταξύ εκείνων που μπορούν να διωχθούν στο Μέρος αυτό, εφόσον έχει διαπραχθεί εκτός του εδάφους του,

ζ) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του προσώπου του οποίου ζητείται η έκδοση, ή έχει δικασθεί ή έχει παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη για την οποία ζητείται η έκδοση, στο έδαφος του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση,

η) η αξιόποινη πράξη για την οποία ζητείται η έκδοση τιμωρείται με θανατική ποινή από τη νομοθεσία του αιτούντος Μέρους,

θ) το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι το αίτημα εκδόσεως έχει υποβληθεί με μοναδικό σκοπό τη δίωξη ή επιβολή ποινής εναντίον προσώπου για λόγους που οφείλονται στη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την υπηκοότητα, ή τις πολιτικές πεποιθήσεις αυτού ή ότι η θέση του προσώπου αυτού μπορεί να επιβαρυνθεί εξαιτίας των προαναφερθέντων λόγων.
Άρθρο 4
Αίτηση και δικαιολογητικά έγγραφα

1. Η αίτηση εκδόσεως διατυπώνεται γραπτώς και διαβιβάζεται μέσω της διπλωματικής οδού ή απ` ευθείας μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης των Μερών. Τα δικαιολογητικά έγγραφα και η συναφής αλληλογραφία, μεταξύ των Μερών διαβιβάζονται επίσης μέσω της ιδίας οδού.

2. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

α) Το πρωτότυπο ή κυρωμένο αντίγραφο της εκτελεστής καταδικαστικής απόφασης και του εντάλματος συλλήψεως ή κάθε άλλου εγγράφου με την ίδια ισχύ, που έχει εκδοθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από τη νομοθεσία του αιτούντος Μέρους,

β) Έκθεση των αξιοποίνων πράξεων, για τις οποίες ζητείται η έκδοση, του χρόνου και του τόπου διαπράξεως τους, του κατά νόμον χαρακτηρισμού και της παραπομπής στις νομικές διατάξεις,

γ) Αντίγραφο των εφαρμοστέων νομικών διατάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών με το καθεστώς της παραγραφής, καθώς και κατά το δυνατόν ακριβέστερη περιγραφή των χαρακτηριστικών του εκζητουμένου προσώπου και κάθε άλλη πληροφορία που μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα και την εθνικότητα αυτού.
Άρθρο 5
Συμπληρωματικές πληροφορίες

Εάν οι πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί από το αιτούν Μέρος αποδεικνύονται ανεπαρκείς για να επιτραπεί στο Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση να λάβει απόφαση σε εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας, το τελευταίο αυτό Μέρος μπορεί να ζητά τις απαραίτητες πρόσθετες πληροφορίες.
Άρθρο 6
Κανόνας της ειδικότητας

1. Το πρόσωπο, το οποίο έχει εκδοθεί δεν διώκεται, δικάζεται ή κρατείται με σκοπό την εκτέλεση ποινής ή μέτρου ασφαλείας, ούτε υποβάλλεται σε άλλο περιορισμό της ατομικής του ελευθερίας για οιανδήποτε αξιόποινη πράξη η οποία προηγήθηκε της παράδοσης, διαφορετική από αυτή που αιτιολόγησε την έκδοση, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Όταν το Μέρος που παρέδωσε το εκζητούμενο πρόσωπο συγκατατίθεται σε αυτό. Για το σκοπό αυτό υποβάλλεται αίτηση που συνοδεύεται από τα έγγραφα που προβλέπονται από το Άρθρο 4 και από δικαστικό πρακτικό το οποίο περιέχει οιαδήποτε δήλωση του εκδοθέντος προσώπου σχετικά με την ενεχόμενη αξιόποινη πράξη. Η συγκατάθεση αυτή δίνεται, εάν η αξιόποινη πράξη για την οποία το πρόσωπο ζητείται αποτελεί πράξη που επισύρει την έκδοση, υπό τους όρους της παρούσας Συμφωνίας.

β) Εάν το εκζητούμενο πρόσωπο, έχοντας τη δυνατότητα να το πράξει, δεν εγκατέλειψε, εντός των σαράντα πέντε (45) ημερών που ακολουθούν την οριστική αποφυλάκιση του, το έδαφος του Κράτους στο οποίο παραδόθηκε ή εάν επέστρεψε σ` αυτό, αφού το είχε εγκαταλείψει.

2. Εάν μετά την έκδοση μεταβληθεί κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας ο νομικός χαρακτηρισμός της αξιόποινης πράξης, η δίωξη ή η δίκη του εκδοθέντος προσώπου, που έχει εκδοθεί επιτρέπεται μόνον εφ` όσον τα πραγματικά περιστατικά που συνιστούν και χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη πράξη θα δικαιολογούσαν την έκδοση.
Άρθρο 7
Απλούστευση της διαδικασίας εκδόσεως

Το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση μπορεί να χορηγεί την έκδοση, εάν το εκζητούμενο πρόσωπο διατυπώσει ρητώς τη συναίνεση του να παραδοθεί στο αιτούν Μέρος, εφόσον του έχει γνωστοποιηθεί το δικαίωμα του στην τυπική και στα ανωτέρω άρθρα περιγραφόμενη διαδικασία έκδοσης με τη δέουσα νομική συμπαράσταση ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής αρχής του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση. Η συναίνεση του εκζητουμένου προσώπου είναι αμετάκλητη.
Άρθρο 8
Μεταβίβαση των ποινικών διαδικασιών

1. Τα Μέρη υποχρεούνται να ασκήσουν, μετά από αίτηση του άλλου Μέρους και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία τους, ποινική δίωξη κατά των υπηκόων τους που διέπραξαν αξιόποινη πράξη στο έδαφος του άλλου Μέρους.

2. Η αίτηση για δίωξη συνοδεύεται από τα σχετικά με την ανάκριση έγγραφα, από κάθε αποδεικτικό στοιχείο που υπάρχει, καθώς και από το κείμενο των νομικών διατάξεων που διέπουν την αξιόποινη πράξη σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στον τόπο της διαπράξεως της.

3. Το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση πληροφορεί το αιτούν Μέρος για το αποτέλεσμα της διώξεως και, όταν εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, του αποστέλλει αντίγραφο της αποφάσεως.
Άρθρο 9
Επανέκδοση σε τρίτο Κράτος

Εκτός από την περίπτωση που προβλέπεται στο Άρθρο 6 παράγραφος 1 (β), η συναίνεση του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση είναι αναγκαία για να επιτραπεί στο αιτούν Μέρος να παραδώσει σε ένα τρίτο Κράτος το πρόσωπο που έχει παραδοθεί σ` αυτό και του οποίου ζητείται η έκδοση από το τρίτο Κράτος για αξιόποινες πράξεις που προηγήθηκαν της παράδοσης. Το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση μπορεί να απαιτεί την προσκόμιση των εγγράφων που προβλέπονται στο Άρθρο 4 παράγραφος 2.
Άρθρο 10
Προσωρινή σύλληψη

1. Σε επείγουσες περιπτώσεις, οι αρμόδιες αρχές του αιτούντος Μέρους μπορούν να ζητούν την προσωρινή σύλληψη του εκζητούμενου.

2. Η αίτηση προσωρινής σύλληψης αναφέρει την ύπαρξη ενός εκ των εγγράφων που προβλέπονται στο Άρθρο 4 παράγραφος 2(α) και γνωστοποιεί την πρόθεση διαβίβασης αιτήσεως εκδόσεως. Αναφέρει επίσης την αξιόποινη πράξη για την οποία ζητείται η έκδοση, το χρόνο και τον τόπο διάπραξης της, καθώς και την περιγραφή κατά το δυνατόν των χαρακτηριστικών του εκζητούμενου.

3. Η αίτηση προσωρινής σύλληψης υποβάλλεται στις αρμόδιες αρχές είτε μέσω της διπλωματικής οδού είτε απευθείας μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης των Μερών, είτε μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης για τη δίωξη του Εγκλήματος (INTERPOL) είτε με κάθε άλλο έγγραφο μέσο, καθιστάμενο αποδεκτό από το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση. Η αιτούσα αρχή πληροφορείται χωρίς καθυστέρηση για το αποτέλεσμα της αίτησης της.

4. Η προσωρινή σύλληψη λήγει, εάν εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από τη σύλληψη το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση δεν έχει επιληφθεί της αιτήσεως εκδόσεως και των εγγράφων που αναφέρονται στο Άρθρο 4.

5. Εάν το εκζητουμενο πρόσωπο αφεθεί ελεύθερο μετά την εκπνοή της περιόδου των εξήντα (60) ημερών που προβλέπονται στην παράγραφο 4, εκ νέου σύλληψη και έκδοση είναι δυνατές μόνο κατόπιν υποβολής επίσημου αιτήματος έκδοσης.
Άρθρο 11
Συρροή αιτήσεων έκδοσης

Εάν η έκδοση ζητείται συγχρόνως από περισσότερα του ενός Κράτη, είτε για την ίδια αξιόποινη πράξη είτε για διαφορετικές, το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση αποφασίζει ελεύθερα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις και κυρίως τη σχετική βαρύτητα της πράξης, τον τόπο διάπραξης των αξιοποίνων πράξεων, τις αντίστοιχες ημερομηνίες των αιτήσεων, την υπηκοότητα του εκζητουμένου προσώπου και τη δυνατότητα μετέπειτα έκδοσης μεταξύ των αιτούντων Κρατών.
Άρθρο 12
Παράδοση του εκδοθέντος προσώπου

1. Το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση γνωστοποιεί στο αιτούν Μέρος μέσω της διπλωματικής οδού ή απευθείας μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης την απόφαση του σχετικά με την έκδοση.

2. Κάθε άρνηση, ολική ή μερική, αιτιολογείται.

3. Σε περίπτωση αποδοχής της αιτήσεως, το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση ενημερώνει το αιτούν Μέρος για τον τόπο και την ημερομηνία παράδοσης, καθώς και για το χρόνο που ο εκζητούμενος κρατήθηκε με σκοπό την έκδοση.

4. Το αιτούν Μέρος έχει προθεσμία εξήντα (60) ημερών να παραλάβει το εκζητούμενο πρόσωπο. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας των εξήντα (60) ημερών το εκζητούμενο πρόσωπο αφήνεται ελεύθερο. Το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση μπορεί να αρνηθεί την έκδοση για την ίδια αξιόποινη πράξη, εφ` όσον η νέα αίτηση βασίζεται επί των ιδίων στοιχείων.

5. Εάν εξαιρετικές συνθήκες εμποδίζουν την παράδοση ή την παραλαβή του προσώπου προς έκδοση, το ενδιαφερόμενο Μέρος ενημερώνει το άλλο Μέρος πριν την εκπνοή της προθεσμίας. Τα δύο Μέρη συμφωνούν σε νέα ημερομηνία παράδοσης.
Άρθρο 13
Αναβολή της παράδοσης

Εάν ο εκζητούμενος διώκεται ποινικά ή εκτίει ποινή στο έδαφος του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση, για αξιόποινη πράξη διαφορετική από αυτήν για την οποία ζητείται η έκδοση, η παράδοση μπορεί να αναβληθεί μέχρι την περάτωση της ποινικής διαδικασίας ή μέχρι την έκτιση της ποινής.
Άρθρο 14
Παράδοση περιουσιακών στοιχείων, αντικειμένων και αξιών

1. Κατόπιν αιτήσεως του αιτούντος Μέρους, το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση εκδόσεως, στο μέτρο που του επιτρέπει η νομοθεσία του, κατάσχει και παραδίδει περιουσιακά στοιχεία, αντικείμενα και αξίες τα οποία:

α) μπορούν να χρησιμεύσουν ως πειστήρια,

β)σχετίζονται με την αξιόποινη πράξη και βρέθηκαν στην κατοχή του εκζητουμένου κατά τη στιγμή της συλλήψεως του ή ανεκαλύφθησαν μεταγενέστερα.

2. Η παράδοση αυτή πραγματοποιείται ακόμη και αν η έκδοση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω απόδρασης ή θανάτου του εκζητουμένου.

3. Διατηρούνται, ωστόσο, τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει επί των περιουσιακών στοιχείων, αντικειμένων και αξιών αυτών το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση ή τρίτοι. Εάν υφίστανται αυτά τα δικαιώματα, τα περιουσιακά στοιχεία, αντικείμενα και αξίες επιστρέφονται, το ταχύτερο δυνατόν και άνευ εξόδων, μετά το πέρας της διαδικασίας στο Κράτος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση.

4. Το Μέρος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση μπορεί να κρατήσει προσωρινώς τα κατασχεθέντα ή δημευθέντα περιουσιακά στοιχεία, αντικείμενα και αξίες, εφόσον τα θεωρεί απαραίτητα στην ποινική διαδικασία που εκκρεμεί. Μπορεί επίσης να τα παραδώσει διατηρώντας το δικαίωμα της επιστροφής τους για τον ίδιο λόγο, υποχρεούμενο να τα επιστρέψει με τη σειρά του, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.
Άρθρο 15
Διαμεταγωγή

1. Η διαμεταγωγή μέσω του εδάφους ενός εκ των Μερών επιτρέπεται κατόπιν αιτήσεως, που αποστέλλεται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος 1, υπό τον όρο ότι δεν πρόκειται περί αξιόποινης πράξης, η οποία χαρακτηρίζεται από το Μέρος διέλευσης ως έχουσα πολιτικό ή καθαρώς στρατιωτικό χαρακτήρα ή εφόσον δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύει ότι η δίωξη ή επιβολή ποινής ασκείται εναντίον προσώπου για λόγους που οφείλονται στη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την υπηκοότητα, ή τις πολιτικές πεποιθήσεις αυτού.

2. Η διαμεταγωγή υπηκόου του Μέρους διέλευσης μπορεί να μη γίνει δεκτή.

3. Η αίτηση για διαμεταγωγή πρέπει να συνοδεύεται από τα έγγραφα που αναφέρονται στο Άρθρο 4 παράγραφος 2.

4. Δεν απαιτείται έγκριση όταν χρησιμοποιείται αεροπορική μεταφορά από ένα Μέρος και δεν έχει προγραμματισθεί προσγείωση στο έδαφος του άλλου Μέρους.

5. Σε περίπτωση μη προγραμματισμένης προσγείωσης, η κράτηση του εκζητούμενου περιέρχεται στην ευθύνη των αρμόδιων αρχών του Μέρους διέλευσης.
Άρθρο 16
Γλώσσα

Οι αιτήσεις εκδόσεως καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα συντάσσονται στη γλώσσα του αιτούντος Μέρους και συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στη γλώσσα του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση.
Άρθρο 17
Επικύρωση

Τα έγγραφα που διαβιβάζονται σε εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας απαλλάσσονται από κάθε μορφή επικύρωσης.
Άρθρο 18
Δαπάνες

1. Τα γενόμενα στο έδαφος του Μέρους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση έξοδα της εκδόσεως βαρύνουν το Μέρος αυτό.

2. Τα γενόμενα από το χρόνο της παράδοσης έξοδα βαρύνουν το αιτούν Μέρος.

3. Τα έξοδα διαμεταγωγής βαρύνουν το αιτούν Μέρος.
Άρθρο 19
Θέση σε ισχύ και Καταγγελία

1. Η παρούσα Συμφωνία τίθεται σε ισχύ την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήψης δια της διπλωματικής οδού της τελευταίας γραπτής γνωστοποίησης για την ολοκλήρωση από τα Μέρη των σχετικών εσωτερικών τους διαδικασιών.

2. Η παρούσα Συμφωνία ισχύει επ` αόριστον. Κάθε Μέρος δύναται να καταγγείλει τη Συμφωνία με γραπτή γνωστοποίηση προς το άλλο Μέρος δια της διπλωματικής οδού. Η Συμφωνία παύει να ισχύει έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήψης της γνωστοποίησης αυτής.

3. Κάθε εκκρεμούσα αίτηση έκδοσης που υποβλήθηκε πριν τη γνωστοποίηση της καταγγελίας της παρούσας Συμφωνίας δεν θίγεται από αυτήν την καταγγελία. Έγινε στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 2009 σε δύο πρωτότυπα, το καθένα στην Ελληνική, Πορτογαλική και Αγγλική γλώσσα. Όλα τα κείμενα είναι εξ ίσου αυθεντικά. Σε περίπτωση διαφωνίας ως προς την ερμηνεία της παρούσας Συμφωνίας, το αγγλικό κείμενο υπερισχύει.

ΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΠΑΝΝΗ CELSO AMORIM ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Άρθρο δεύτερο

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και της Συμφωνίας που κυρώνεται από την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 19 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεση του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2013

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ