Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Για σύνταξη μέχρι 308 Ε Επίδομα 15 Ε ”
Για σύνταξη | μέχρι 308 Ε | Επίδομα 15 Ε |
” από 308,01 Ε | ” 456 Ε | ” 17 Ε |
” « 456,01 Ε | ” 761 Ε | ” 27 Ε |
” ” 761,01 Ε | « 1.100 Ε | ” 45 Ε |
” ” 1.100,01 Ε | ” 1.300 Ε | ” 46 Ε |
” ” 1.300,01 Ε | ” 1.500 Ε | ” 47 Ε |
” ” 1.500,01 Ε | ” 1.800 Ε | ” 48 Ε |
” ” 1.800,01 Ε | ” 2.100 Ε | ” 49 Ε |
” ” 2.100,01 Ε | ” 2.400 Ε | ” 50 Ε |
” ” 2.400,01 Ε | ” 3.000 Ε | ” 51 Ε |
” ” 3.000,01 Ε | ” 3.500 Ε | ” 53 Ε |
” 3.500,01 Ε και άνω | ” 55 Ε |
“5. Το κατώτατο όριο σύνταξης ή βοηθήματος των συνταξιούχων και βοηθηματούχων του Δημοσίου γενικά, καθορίζεται, χωρίς το συνυπολογισμό του επιδόματος εξομάλυνσης, καθώς και του τυχόν καταβαλλόμενου επιδόματος ανικανότητας, σε ποσοστό σαράντα τρία επί τοις εκατό (43%) του μηνιαίου βασικού μισθού του εισαγωγικού μισθολογικού κλιμακίου της ΔΕ κατηγορίας, όπως ισχύει κάθε φορά.”
“2. Το κατώτατο όριο σύνταξης ή βοηθήματος των συνταξιοδοτούμενων από το Δημόσιο σιδηροδρομικών συνταξιούχων και βοηθηματούχων, καθορίζεται, χωρίς το συνυπολογισμό του επιδόματος εξομάλυνσης, καθώς και του τυχόν καταβαλλόμενου επιδόματος ανικανότητας, σε ποσοστό σαράντα τρία επί τοις εκατό (43%) του μηνιαίου βασικού μισθού του εισαγωγικού μισθολογικού κλιμακίου της ΔΕ κατηγορίας, όπως ισχύει κάθε φορά”
“1. Η βασική μηνιαία πολεμική σύνταξη ανικανότητας που αναγνωρίζεται στους αναπήρους πολέμου οπλίτες, των οποίων η σύνταξη δεν κανονίζεται με βάση το μισθό ενεργείας, είναι ίση με 1,206% του μηνιαίου βασικού μισθού του λοχαγού, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά ανά εκατοστό ανικανότητας.”
Το ίδιο ισχύει και για τα ποσά των παραγράφων 2, 3 περ. ζ` ,5 και 6 του άρθρου 30 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α`), τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της βουλευτικής σύνταξης.
Σχετικό: Με το άρθρο 1 παρ.6 Ν.3513/2006,ΦΕΚ Α 265/5.12.2006,ορίζεται ότι: “Οι διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 3408/2005 (ΦΕΚ 272 Α`) εξακολουθούν να ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2006”.Σχετικό:άρθρο 23 παρ.4 του ν.4387/2016
Για συνολικό ποσό επιστροφής μέχρι 200,00 Ε, εφάπαξ.
Για ποσό από 200,01 Ε έως 300,00 Ε, σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.
Για ποσό από 300,01 Ε έως 400,00 Ε, σε τρεις ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.
Για ποσό από 400,01 Ε έως 500,00 Ε, σε τέσσερις ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.
Για ποσό από 500,01 Ε και άνω, σε πέντε ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.
“Στον παραπάνω αξιούμενο χρόνο συνυπολογίζεται και ο χρόνος κατά τον οποίο οι ανωτέρω διετέλεσαν μετακλητοί Νομάρχες ή υπηρέτησαν ως μέλη του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Α βαθμίδας των παραπάνω αναφερόμενων ανεξάρτητων Διεθνών Ιδρυμάτων και Οργανισμών επί μία τετραετία και υπό τον όρο της Eξαγοράς.”
β. Η περ. β της παρ. 13 του άρθρου 15 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, όπως αυτή είχε προστεθεί με την παρ. 8 περ. β` του άρθρου 10 του ν. 3075/2002, αντικαθίσταται ως εξής:
“β. Εφόσον τα πρόσωπα της προηγούμενης περίπτωσης έχουν και χρόνο υπηρεσίας που λογίζεται συντάξιμος κατά τις διατάξεις του Κώδικα αυτού ή χρόνο υπηρεσίας τεσσάρων ετών, υπό τον όρο της εξαγοράς ως μέλη του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Α βαθμίδας σε ανεξάρτητα Διεθνή Ιδρύματα και Οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα, η αμέσως ανωτέρω σύνταξή τους προσαυξάνεται κατά τόσα τριακοστά πέμπτα ποσοστού του μηνιαίου συντάξιμου μισθού της θέσης του Γενικού Γραμματέα κατά περίπτωση όσα τα έτη της υπηρεσίας αυτής.”
“β. Τα παιδιά του υπαλλήλου που πέθανε έχοντας τις παραπάνω προϋποθέσεις, καθώς και του συνταξιούχου είτε αυτά γεννήθηκαν σε γάμο των γονέων τους είτε νομιμοποιήθηκαν είτε είναι θετά είτε αναγνωρίσθηκαν είτε γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους από μητέρα υπάλληλο ή συνταξιούχο από δική της υπηρεσία, τα μεν κορίτσια αν είναι άγαμα, τα δε αγόρια μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους εφόσον είναι άγαμα ή και μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους, εφόσον είναι άγαμα και ανίκανα για εργασία κατά ποσοστό 50% και άνω.”
“Σε περίπτωση απόλυσης για νόσο που δεν επιδέχεται θεραπεία, η συντάξιμη υπηρεσία του υπαλλήλου, εφόσον δεν ρυθμίζεται από το προηγούμενο εδάφιο, τερματίζεται με την πάροδο διμήνου από τη λήξη της τελευταίας αναρρωτικής άδειας, που έλαβε πριν από τη γνωμάτευση της οικείας Υγειονομικής Επιτροπής ή της διαθεσιμότητας και σε περίπτωση που εξακολουθεί να εργάζεται, με την πάροδο διμήνου από τη γνωμάτευση της προαναφερόμενης Υγειονομικής Επιτροπής, ανεξάρτητα από το χρόνο κοινοποίησης της απόλυσης ή την τυχόν προσφορά υπηρεσίας και την καταβολή μισθού πέρα από το δίμηνο.”
β. Οι διατάξεις του άρθρου 97 του Κώδικα Πολεμικών Συντάξεων (π.δ. 168/2000) καταργούνται και τα ακολουθούντα άρθρα αναριθμούνται αναλόγως.
γ. Οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 12 του Κώδικα Συντάξεων Προσωπικού Σιδηροδρόμων καταργούνται και οι ακολουθούσες παράγραφοι αναριθμούνται αναλόγως.
«Σε περίπτωση απόλυσης για νόσο που δεν επιδέχεται θεραπεία, η συντάξιμη υπηρεσία των υπαλλήλων του άρθρου 27, εφόσον δεν ρυθμίζεται από το προηγούμενο εδάφιο, τερματίζεται με την πάροδο διμήνου από τη λήξη της τελευταίας αναρρωτικής άδειας, που έλαβε πριν από τη γνωμάτευση της οικείας Υγειονομικής Επιτροπής ή της διαθεσιμότητας και σε περίπτωση που εξακολουθεί να εργάζεται, με την πάροδο διμήνου από τη γνωμάτευση της προαναφερόμενης Υγειονομικής Επιτροπής, ανεξάρτητα από το χρόνο κοινοποίησης της απόλυσης ή την τυχόν προσφορά υπηρεσίας και την καταβολή μισθού πέρα από το δίμηνο.”
«Επίσης λογίζεται διπλάσιος ο χρόνος υπηρεσίας των παραπάνω που διανύθηκε στην Κορέα, καθώς και στην Κύπρο κατά τα χρονικά διαστήματα που ορίζονται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2641/1998 (ΦΕΚ 211 Α).”
“Επιτρέπεται επίσης η σύγχρονη καταβολή μέχρι δύο το πολύ συντάξεων σε άγαμα παιδιά ορφανά και από τους δύο γονείς, μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους ή και μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους εφόσον σπουδάζουν, οπότε εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της περ. δ της παρ. 1 του άρθρου 5 του Κώδικα αυτού ή είναι ανίκανα κατά ποσοστό 80% και άνω.”
“Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τις συντάξεις των υπαλλήλων του άρθρου 8 του ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72 Α`) εφόσον αυτοί έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία τους μέχρι 31.5.1999 ή αν πρόκειται για συνταξιούχους από μεταβίβαση εφόσον οι δικαιοπάροχοι έχουν αναγνωρίσει το σχετικό δικαίωμα μέχρι την ίδια ημερομηνία.”
“1. Η σύζυγος και τα τέκνα αυτού που καταδικάστηκε για αδίκημα της περ. β του άρθρου 62 του Κώδικα αυτού, δικαιούνται με τους όρους αυτού του Κώδικα τη σύνταξη που τους ανήκει σαν αυτός που καταδικάστηκε να είχε πεθάνει και εφόσον ο ίδιος είχε αποκτήσει δικαίωμα με βάση τα έτη της υπηρεσίας του.”
“6. Η πράξη κανονισμού σύνταξης και η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων υπόκεινται σε έφεση στο αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ασκείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών εντός έτους από την έκδοσή τους, καθώς και από εκείνον που έχει έννομο συμφέρον εντός έτους από την κοινοποίησή τους.”
“Υποθέσεις για συντάξεις που κρίθηκαν οριστικά και τελεσίδικα με τη διαδικασία των παραγράφων 1 έως και 7 αυτού του άρθρου, μπορούν να επαναφερθούν για εξέταση σε πρώτο βαθμό με αίτηση των ενδιαφερομένων ή του Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης Ελέγχου και Εντολής Πληρωμής Συντάξεων, εφόσον αυτοί επικαλούνται αντίθετη αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδόθηκε μετά τη χρονολογία έκδοσης της οριστικής πράξης ή απόφασης, η οποία προσβάλλεται”
“Προκειμένου περί πράξεων αναπροσαρμογής συντάξεων που αποστέλλονται στους ενδιαφερομένους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, ως ημερομηνία κοινοποίησής τους θεωρείται η εξηκοστή ημέρα από την ημερομηνία που φέρουν οι πράξεις αυτές.”
“Η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων, καθώς και της Επιτροπής της παρ. 4 του άρθρου 14 του Κώδικα αυτού, ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που εκδίδεται το μήνα Δεκέμβριο κάθε δεύτερου έτους”
“β. Τα τέκνα είτε γεννήθηκαν σε γάμο των γονέων τους είτε νομιμοποιήθηκαν είτε είναι θετά είτε αναγνωρίσθηκαν, τα μεν κορίτσια αν είναι άγαμα, τα δε αγόρια μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους εφόσον είναι άγαμα ή και μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους εφόσον είναι άγαμα και ανίκανα για εργασία κατά ποσοστό 50% και άνω.”
“3. Οι ανάπηροι του άμαχου πληθυσμού, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 77 έως 80 του Κώδικα αυτού, εφόσον επικαλούνται επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, που οφείλεται στην εξέλιξη της πάθησης για την οποία συνταξιοδοτήθηκαν, δικαιούνται με αίτησή τους να επανεξετασθούν από την Ανώτατη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή (Α.ΣΥΕ.). Οι επανεξετάσεις του προηγούμενου εδαφίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι περισσότερες από δύο (2).”
«5 Οι περιορισμοί που αναφέρονται στις παραγράφους 1 έως 4 αυτού του άρθρου έχουν εφαρμογή και για τους λοιπούς συνταξιούχους των Ο.Τ.Α. και των άλλων νομικών προσώπων δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, των οποίων οι συντάξεις καταβάλλονται από το Δημόσιο με βάση ειδικές διατάξεις. Στους περιορισμούς αυτούς δεν υπάγονται οι χορηγίες των δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων, οι συντάξεις των υπαλλήλων του άρθρου 1 του ν.1518/1985, καθώς και οι συντάξεις των σιδηροδρομικών υπαλλήλων εφόσον όλοι αυτοί έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1984 ή αν πρόκειται για συνταξιούχους από μεταβίβαση εφόσον οι δικαιοπάροχοι έχουν αναγνωρίσει το σχετικό δικαίωμα μέχρι την ίδια ημερομηνία.
Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τις συντάξεις των υπαλλήλων του άρθρου 8 του ν. 2703/1999, εφόσον έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία τους μέχρι 31.5.1999 ή αν πρόκειται για συνταξιούχους από μεταβίβαση εφόσον οι δικαιοπάροχοι έχουν αναγνωρίσει το σχετικό δικαίωμα μέχρι την ίδια ημερομηνία.”
“Με την ίδια διαδικασία, επιτρέπεται για μία μόνο φορά επανεξέταση από την Ανώτατη Στρατού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣ.Υ.Ε.) και για τα πρόσωπα των διατάξεων των άρθρων 77 έως 80 του Κώδικα αυτού.”
«Στους συνταξιοδοτούμενους λόγω ανικανότητας, παρέχεται και μηνιαίο προσωπικό και αμεταβίβαστο επίδομα ανικανότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, καθώς και της παρ. 23 του άρθρου 2 του ν 3075/2002, κατά περίπτωση.”
β. Η χορήγηση του επιδόματος ανικανότητας στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου που έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία μέχρι την ισχύ του νόμου αυτού γίνεται οίκοθεν από την αρμόδια Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την πρώτη του επόμενου της ισχύος του νόμου αυτού μήνα.
“3. Αν για κάποια από τις υπηρεσίες της προηγούμενης παραγράφου έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές σε άλλο ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του ν.δ. 4202/1961 (ΦΕΚ 175 Α`), όπως αντικαταστάθηκαν, τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του ν. 1405/1983 (ΦΕΚ 180 Α`), 4 του ν. 1539/1985 (ΦΕΚ 64 Α`), 15 του ν. 1902/1990 (ΦΕΚ 138 Α), 18 παρ. 3 του ν. 2079/1992 (ΦΕΚ 142 Α`) και 69 του παρόντος».
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με τη παρ.4β του άρθρου 4 του Ν. 4151/2013 (ΦΕΚ Α 103 29.4.2013)
Σχετικό: Με την παρ.8 του άρθρου 63 Ν.3863/2010,ΦΕΚ Α 115/15.7.2010,ορίζεται ότι: “Η προβλεπόμενη από τη διάταξη της περίπτωσης 2α της παραγράφου 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 προθεσμία υποβολής δήλωσης για τη διατήρηση του προηγούμενου της μετάταξης ή μεταφοράς ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρατείνεται για τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού”.
Σχετικό:Κατά το άρθρο 4 παρ.8 Ν.4002/2011,ΦΕΚ Α 180/22.8.2011: ” Η προβλεπόμενη από τη διάταξη της περίπτωσης 2α της παραγράφου 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 προθεσμία υποβολής δήλωσης διατήρησης του προηγούμενου της μετάταξης ή μεταφοράς ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρατείνεται για τρείς μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου”.
β. Η ασφαλιστική-συνταξιοδοτική τακτοποίηση του προσωπικού από την ημερομηνία μετάταξής του ή μεταφοράς του, όπου συντρέχει περίπτωση, γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις οικείες διατάξεις του κάθε Φορέα.
γ. Οι ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από τη νομοθεσία των φορέων κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης για την ασφάλιση του ανωτέρω προσωπικού καταβάλλονται του μεν εργοδότη από τις υπηρεσίες στις οποίες μετατάσσεται ή μεταφέρεται, του δε ασφαλισμένου από τον ίδιο.
δ. Οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 2320/1995 έχουν εφαρμογή, όπου συντρέχει περίπτωση, και για το προσωπικό της παραγράφου αυτής.
ε. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής ισχύουν για όσους έχουν μεταταγεί ή μεταφερθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 και μετά.”
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με την παρ.17 άρθρ.4 Ν.3513/2006, ΦΕΚ Α 265/5.12.2006.
“5. Σε αυτούς που συνταξιοδοτούνται γιατί έπαθαν εξαιτίας της υπηρεσίας: α) σπαστική ή υστερική παραπληγία, β) αχρηστία των δύο χεριών, γ) τραύμα του κρανίου που συνεπάγεται ανικανότητα 100% και δ) πολλαπλή αναπηρία από τις οποίες η μια 100% και οι υπόλοιπες τουλάχιστον 10%, καθώς και σε όσους έχουν δύο ή περισσότερες παθήσεις, καθεμία από τις οποίες συνεπάγεται αναπηρία 100%, παρέχεται και επίδομα που υπολογίζεται σε ποσοστό 40% στο μηνιαίο βασικό μισθό του λοχαγού, όπως αυτός ορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.”
“11. Το επίδομα της παραπάνω παραγράφου 5 δικαιούνται και τα πρόσωπα του προτελευταίου εδαφίου της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 1, καθώς και αυτά του τέταρτου εδαφίου της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 26.”
Οι διατάξεις των προηγούμενων άρθρων εφαρμόζονται και για τα πρόσωπα στα οποία έχουν συντρέξει οι προϋποθέσεις των διατάξεων αυτών κατά το παρελθόν και έχουν εξέλθει της Υπηρεσίας πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, καθώς και για τις οικογένειες όσων από αυτούς έχουν πεθάνει
Τα οικονομικά αποτελέσματα από την εφαρμογή των προηγούμενων άρθρων και του παρόντος αρχίζουν από την ισχύ του νόμου αυτού, εκτός εάν διαφορετικά ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις.
“2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου ως μισθός νοείται ο βασικός μισθός ενεργείας του βαθμού με τον οποίο εμισθοδοτείτο κατά την έξοδό του από την Υπηρεσία μαζί με την προσαύξηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, καθώς και το επίδομα ειδικών συνθηκών της παρ. Α10 του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α`), και προκειμένου για αξιωματικούς από το βαθμό του ταξιάρχου και άνω, καθώς και των αντιστοίχων και το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης της παρ 5 του άρθρου 2 του ν. 2448/1996 (ΦΕΚ 279 Α), όπως αυτά ορίζονται κάθε φορά από τις οικείες μισθολογικές διατάξεις”
α. Το 5% αυτής από 1ης Οκτωβρίου 2005 β. Το 7% ” από 1ης Ιανουαρίου 2006 γ. Το 10% ” από 1ης Ιουλίου 2006 δ. Το 18% ” από 1ης Ιανουαρίου 2007 ε. Το 24% ” από 1ης Ιουλίου 2007 και στ. Το υπόλοιπο 36% ” από 1ης Ιανουαρίου 2008
β. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών δύναται να χορηγείται ως προκαταβολή ποσό έναντι της δικαιούμενης διαφοράς εφόσον μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005 δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπροσαρμογής.
Σχετικό:ΥΑ 97495/0092/2006 (ΦΕΚ 1012 Β΄/2006) περί “χορήγησης μηνιαίας προκαταβολής στις στρατιωτικές συντάξεις του Δημοσίου έναντι αυξήσεως από 1.10.2005”
“3. Το κίνητρο απόδοσης περικόπτεται σε κάθε περίπτωση αποχής του υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, καθώς και σε περίπτωση θέσεως του υπαλλήλου σε αργία ή διαθεσιμότητα για οποιονδήποτε λόγο. Το κίνητρο απόδοσης εξακολουθεί να χορηγείται και κατά το διάστημα που οι υπάλληλοι τελούν στις ακόλουθες άδειες: κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές των άρθρων 58, 59 και 60 του ν. 2683/1999, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού, σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ` έτος, καθώς και αυτής που χορηγείται από δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, πανεπιστημιακές κλινικές, νοσηλευτικούς σχηματισμούς του Ι.Κ.Α. και ιδιωτικές κλινικές, εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές, η οποία αποδεικνύεται με σχετικά παραστατικά στοιχεία (εισαγωγή, εξιτήριο κ.λπ.).”
Η προηγούμενη διάταξη ισχύει από 1.1.2004.
β. Στο τέλος του άρθρου 12 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α) προστίθεται παράγραφος 10 που ορίζει τα εξής:
“10 Σε περίπτωση συρροής αξιώσεων αποσπασμένων υπαλλήλων για καταβολή των οικονομικών παροχών, που προβλέπονται στις παραγράφους 8 και 9 του παρόντος άρθρου, όπως εκάστοτε ισχύουν και των παροχών, που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις, καταβάλλονται τα ποσά που προβλέπονται για τη μία μόνο θέση, κατ` επιλογήν των υπαλλήλων. Η ρύθμιση αυτή έχει εφαρμογή και στους μετακλητούς υπαλλήλους.”
“2. Η διαπίστωση και ο καθορισμός των ωρών υπερωριακής, νυκτερινής ή Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών απασχόλησης των υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται ή διορίζονται για την εξυπηρέτηση των κατωτέρω Γραφείων και καλύπτουν οργανικές θέσεις των Γραφείων αυτών, θα γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στην αρχή κάθε έτους και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις:”.
Η διάταξη αυτή ισχύει από 1.1.2004.
«7. α. Σε ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν είναι δυνατόν να χορηγηθεί αποζημίωση κατά συνεδρίαση ή κατά μήνα, μπορεί, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του καθ` ύλην αρμόδιου Υπουργού, να καθορισθεί αποζημίωση ανά ώρα, έλεγχο ή αξιολογούμενο πρόγραμμα κ.λπ., ανάλογα με τις κατά περίπτωση προκύπτουσες ανάγκες. Το συνολικό μηνιαίο ποσό της ανωτέρω αποζημίωσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το όριο της κατά μήνα αποζημίωσης, που προβλέπεται για τα μέλη της παραγράφου 2γ.
Ειδικές διατάξεις που ρυθμίζουν διαφορετικά τα ανωτέρω θέματα εξακολουθούν να ισχύουν.
β. Οι μετέχοντες στην Επιτροπή Αναγνώρισης Διάρκειας Συντάξιμης Υπηρεσίας (παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 2320/1995 και παρ. 3 του άρθρου 8 του ν 2592/1998) και στην Επιτροπή Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων (παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 2592/1998) εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 2 γ.”
Η διάταξη αυτή ισχύει από 1.1.2005.
“10. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, χορηγείται μηνιαίως επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο θα ανέλθει στο ποσό των 57,60 Ε μετά την ολοκλήρωση της τμηματικής καταβολής τους, η οποία ορίζεται ως εξής:
α. Από 1.9.2005, καταβάλλεται ποσό δεκατεσσάρων ευρώ και σαράντα λεπτών (14,40 Ε).
β. Από 1.9.2006, καταβάλλεται ποσό είκοσι οκτώ ευρώ και ογδόντα λεπτών (28,80 Ε).
γ. Από 1.9.2007, καταβάλλεται ποσό σαράντα τριών ευρώ και είκοσι λεπτών (43,20 Ε).
δ. Από 1.9.2008 και εφεξής, καταβάλλεται ποσό πενήντα επτά ευρώ και εξήντα λεπτών (57,60 Ε).
Από τη χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος εξαιρούνται οι έφεδροι και δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας.”
“2. …β. από 1.1.2005 έως 31.12.2005 ποσοστό 77% 3. …β. από 1.1.2005 έως 31.12.2005 ποσοστό 72% 4. …β. από 1.1.2005 έως 31.12.2005 ποσοστό 66%”
Η διάταξη αυτή ισχύει από 1.1.2005.
Σχετικό:ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 1/1/2013, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΙΑ. ΥΠΟΠ. ΙΑ1 ΕΔΑΦ.1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΡΩΤΟΥ Ν.4093/2012 ΦΕΚ Α 222/12.11.2012. Σύμφωνα με τα εδάφια 2,3, 4 και 5 της ιδίας υποπαραγράφου ορίζεται ότι: 2. Οι επιδοτούμενοι την 31.12.2012, με βάση τις παραπάνω καταργούμενες διατάξεις, συνεχίζουν από 1.1.2013 να επιδοτούνται με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις και να λαμβάνουν το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας για χρονικό διάστημα 12 μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.δ. 2961/1954 (Α` 197), όπως ισχύουν. 3. Επιδοτούμενοι την 31.12.2012, των οποίων η επιδότηση με βάση τις παραπάνω καταργούμενες διατάξεις λήγει πριν την 31.12.2013, συνεχίζουν από 1.1.2013 να επιδοτούνται με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις και να λαμβάνουν το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.δ. 2961/1954 (Α` 197) μέχρι την ημερομηνία λήξης της επιδότησης, όπως αυτή έχει προσδιοριστεί με βάση τις καταργούμενες διατάξεις. 4. Σε κάθε περίπτωση ουδείς άνεργος επιδοτούμενος μπορεί να συνεχίσει να επιδοτείται μετά την 31.12.2012 με βάση τις παραπάνω καταργούμενες διατάξεις. 5. Σε κάθε περίπτωση ουδείς άνεργος επιδοτούμενος, με βάση τις παραπάνω παραγράφους 2 και 3, μπορεί να συνεχίσει να επιδοτείται μετά την 31.12.2013.
Οι δαπάνες που προκαλούνται από την εφαρμογή του προγράμματος της ειδικής επιδότησης ανεργίας μισθωτών της εταιρείας “ΕΛΛΕΝΙΤ Α.Ε.” καταβάλλονται από τον Ο.Α.Ε.Δ. και καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Το μηνιαίο επίδομα της ειδικής επιδότησης ανεργίας ορίζεται στο ποσό των οκτακοσίων ευρώ (800 Ε). Η μηνιαία αυτή ειδική επιδότηση ανεργίας θα αναπροσαρμόζεται κατ` έτος, αρχής γενομένης από 1.1.2006, κατά το ποσό μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ε.Σ.Υ.Ε..
Σχετικό:Σύμφωνα με την ΥΑ 30183/1-2.2.2006 (ΦΕΚ Β΄ 120), η οποία έχει έναρξη ισχύος από 1.1.2006 ,ισχύουν τα ακόλουθα: “Η υλοποίηση της διάταξης του άρθρου 11 του ν. 3408/2005 αναφορικά με την επιδότηση ανεργίας των μεταλλωρύχων της TVX Hellas A.E. και την κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πραγματοποιείται μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. με επιχορήγηση του από το Π.Δ.Ε. Η απόφαση αυτή που ισχύει από 1.1.2006, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.”
«Αρθρο 24 Δ22
– ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
1. Η 22η Διεύθυνση Μισθολογίου διαρθρώνεται στα πιο κάτω Τμήματα:
α) Τμήμα Μισθολογίου Τακτικού Προσωπικού Δημοσίου
β) Τμήμα Αποδοχών Τακτικού Προσωπικού ΝΠΔΔ και Ο.Τ.Α. και του Προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α..
γ) Τμήμα Αποδοχών Προσωπικού που μισθοδοτείται με Ειδικά Μισθολόγια.
2. Η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Μισθολογίου αναφέρεται στα πιο κάτω θέματα, που κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων, ως εξής:
α) Τμήμα Μισθολογίου Τακτικού Προσωπικού Δημοσίου Μελέτη των όρων εργασίας και αμοιβής γενικά των μόνιμων, πολιτικών υπαλλήλων Υπουργείων και Περιφερειών, συλλογή στοιχείων για τις κατηγορίες αυτές υπαλλήλων, εκπόνηση εναλλακτικών λύσεων, αξιολόγηση των λύσεων αυτών, καθώς και υπολογισμός του κόστους για όλες τις προτεινόμενες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις.
Μελέτη των διατάξεων, που ισχύουν για τους μόνιμους υπαλλήλους, που υπηρετούν ή μεταβαίνουν στην αλλοδαπή, καθώς και των αποδοχών και αποζημιώσεων τους, γενικά.
Μέριμνα για την κατάρτιση των σχετικών διατάξεων, τη ρύθμιση θεμάτων, που αφορούν τις αποδοχές και λοιπές απολαβές γενικά όλων των ανωτέρω, ερμηνεία των σχετικών με τα θέματα αυτά διατάξεων, παρακολούθηση της ορθής και ομοιόμορφης εφαρμογής τους, από όλες τις Υπηρεσίες.
Παροχή απόψεων προς την αρμόδια Υπηρεσία του Γ.Λ.Κ. (Δ21), σχετικά με μισθολογικά ζητήματα όλων των ανωτέρω στα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.
β) Τμήμα Αποδοχών Τακτικού Προσωπικού των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και του Προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α..
Μελέτη των όρων εργασίας και αμοιβής γενικά των μόνιμων υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και του Προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., συλλογή στοιχείων για τις κατηγορίες αυτές υπαλλήλων, εκπόνηση εναλλακτικών λύσεων, αξιολόγηση των λύσεων αυτών, καθώς και υπολογισμός του κόστους για όλες τις προτεινόμενες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις.
Μελέτη των διατάξεων, που ισχύουν για τους ανωτέρω, που υπηρετούν ή μεταβαίνουν στην αλλοδαπή, καθώς και των αποδοχών και αποζημιώσεων τους, γενικά Μέριμνα για την κατάρτιση των σχετικών διατάξεων, τη ρύθμιση θεμάτων, που αφορούν τις αποδοχές και λοιπές απολαβές γενικά όλων των ανωτέρω, ερμηνεία των σχετικών με τα θέματα αυτά διατάξεων, παρακολούθηση της ορθής και ομοιόμορφης εφαρμογής της, από τις Υπηρεσίες.
Συγκέντρωση στοιχείων για τις κάθε είδους αποδοχές του με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α..
Μέριμνα για τη σύμπραξη του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για τον καθορισμό των αποδοχών του ανωτέρω προσωπικού, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.
Συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή των ειδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και εκπροσώπηση του Δημοσίου στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, για την επίλυση των συλλογικών διαφορών εργασίας του με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠ.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α..
Συλλογή στοιχείων και μελέτη των όρων εργασίας και αμοιβής των απασχολουμένων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται από το άρθρο 1 παρ. 6 του ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α.), για ειδικότητες, που ενδιαφέρουν το Δημόσιο.
Παροχή απόψεων προς την αρμόδια Υπηρεσία του Γ.Λ.Κ. (Δ21), σχετικά με μισθολογικά ζητήματα όλων των ανωτέρω στα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.
γ) Τμήμα Αποδοχών Προσωπικού που μισθοδοτείται με Ειδικά Μισθολόγια.
Μελέτη των όρων εργασίας και αμοιβής γενικά των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ., των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, μελών Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι. και Ε.Π. Τ.Ε.Ι., ιατρών του Ε.Σ.Υ., διπλωματικών υπαλλήλων, Αρχιερέων, Μουσικών, εκπαιδευτικού προσωπικού Α.Ε.Ν., ΑΣΠΑΙΤΕ, προσωπικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθώς και λοιπών κατηγοριών, που μισθοδοτούνται με ειδικά μισθολόγια, συλλογή στοιχείων για τις κατηγορίες αυτές, εκπόνηση εναλλακτικών λύσεων, αξιολόγηση των λύσεων αυτών, καθώς και υπολογισμός του κόστους για όλες τις προτεινόμενες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις.
Μελέτη των διατάξεων, που ισχύουν για τους ανωτέρω, που υπηρετούν ή μεταβαίνουν στην αλλοδαπή, καθώς και των αποδοχών και αποζημιώσεών τους, γενικά.
Μέριμνα για την κατάρτιση των σχετικών διατάξεων και τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τις αποδοχές και λοιπές απολαβές όλων των ανωτέρω, ερμηνεία των σχετικών με τα θέματα αυτά διατάξεων, παρακολούθηση της ορθής και ομοιόμορφης εφαρμογής τους από όλες τις Υπηρεσίες.
Έλεγχος, εισήγηση και μέριμνα για τη σύμπραξη του Υπουργού Οικονομίας και οικονομικών σε κοινές υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό αποζημίωσης συλλογικών οργάνων, οδοιπορικών εξόδων και άλλων ειδικών αποζημιώσεων ή παροχών για το ανωτέρω προσωπικό.
Παροχή απόψεων προς την αρμόδια Υπηρεσία του Γ.Λ.Κ. (Δ21), σχετικά με μισθολογικά ζητήματα όλων των ανωτέρω στα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.”
“γ) Οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής καθορίζονται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) της τιμής πώλησης του αντίστοιχου πρωτοτύπου του φαρμακευτικού προϊόντος, όπως η τιμή αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Οι τιμές των πρωτοτύπων φαρμακευτικών προϊόντων, μετά την πιστοποίηση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, της λήξης της ισχύος του πρώτου Εθνικού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας των αντίστοιχων προϊόντων, μειώνονται κατά είκοσι τοις εκατό (20%). Η μείωση των τιμών κατά το προηγούμενο εδάφιο επιτρέπεται, εφόσον παρέλθει ένα έτος από την κυκλοφορία ενός ή περισσοτέρων φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και τα προϊόντα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (EOΦ) κυκλοφορούν σε ικανοποιητικό βαθμό στην ελληνική αγορά. Η διαδικασία καθορισμού των τιμών των ιατροφακευτικών προϊόντων κατά τα προηγούμενα εδάφια εφαρμόζεται αυτεπάγγελτα από τη Διεύθυνση Τιμών Βιομηχανικών Προϊόντων και Φαρμάκων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ολοκληρώνεται μέχρι την 30ή Ιουνίου κάθε έτους, για τα φαρμακευτικά προϊόντα των οποίων το πρώτο Εθνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας τους έχει λήξει από την 1η Ιανουαρίου 1998 και μετά.
Οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων, των οποίων το πρώτο Εθνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας τους έχει λήξει πριν από την 31η Δεκεμβρίου 1997, εξετάζονται και καθορίζονται κατά περίπτωση
δ) Για την επαλήθευση της τιμής κάθε φαρμακευτικού προϊόντος, που παρασκευάζεται ή συσκευάζεται ή εισάγεται στη χώρα, ερευνώνται οι τιμές πώλησής του στα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και την Ελβετία, όπου κυκλοφορεί το συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν. Ειδικότερα, για την ανωτέρω επαλήθευση λαμβάνεται υπόψη η τιμή πώλησης του φαρμακευτικού προϊόντος στους χονδρεμπόρους, η οποία προκύπτει από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών του φαρμακευτικού προϊόντος σε δύο κράτη, που ήταν μέλη της Ε.Ε. πριν την 1.5.2004, στα οποία περιλαμβάνεται και η Ελβετία και σε ένα κράτος – μέλος, από τα δέκα (10) νέα κράτη – μέλη, που προσχώρησαν στην ΕΕ την 1.5.2004. Στην τιμή που προκύπτει κατά το προηγούμενο εδάφιο, προστίθενται τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις.»
Ο νόμιμος εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρίας που διαπιστώνεται ότι αποκρύπτει ή αρνείται να παράσχει ή παρέχει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία και πληροφορίες τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την επιβολή του προστίμου, το οποίο αποτελεί έσοδο του Δημοσίου και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.).”
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 άρθρου 14 Ν.3840/2010, αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.4 άρθρου 69 Ν.3984/2011,ΦΕΚ Α 150/27.6.2011.
Με κοινή απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού ρυθμίζονται η διαδικασία και κάθε ειδικό θέμα και αναγκαία λεπτομέρεια για την επιστροφή της ανωτέρω διαφοράς στα δικαιούχα ασφαλιστικά ταμεία.
Σχετικό: Με την παρ.7 του άρθρου 4 του Ν.3457/2006 (ΦΕΚ Α 93/2006),ορίζεται ότι: “7.Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εμπορικής Ναυτιλίας καθορίζεται ο χρόνος έναρξης ισχύος των παραγράφων 2 έως 5 του παρόντος άρθρου. Με την έναρξη ισχύος των ανωτέρω παραγράφων, καταργείται η παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 3408/2005 (ΦΕΚ 282 Α) και το άρθρο 28 του ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81 Α΄).”
Σημ.: η παρ.3 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 1.1.2009 με το άρθρο 34 παρ.4 Ν.3697/2008,ΦΕΚ Α 194/25.9.2008.
“3.α) Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης συνιστάται ενδεκαμελής Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, που αποτελείται από:
Ενα (1) μέλος, που ορίζεται ως Πρόεδρος από τον Υπουργό Ανάπτυξης.
Δύο (2) εκπροσώπους του Υπουργείου Aνάπτυξης που ορίζονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης
Εναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.
Εναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Εναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ορίζεται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Εναν (1) εκπρόσωπο του Ε.Ο.Φ., που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού.
Εναν (1) εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού και Τρεις (3) εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων παραγωγής και εισαγωγής φαρμακευτικών προϊόντων”