ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 3276 (ΦΕΚ Α΄197 19.10.2004)
Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που αφορά τη συμμετοχή μιας διμοιρίας τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που αφορά τη συμμετοχή μιας διμοιρίας τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR, που υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου 2003 στο Ερεβάν, του οποίου το κείμενο σε πρωτότυπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχει ως εξής:
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ KFOR
Προοίμιο
Η Ελληνική Δημοκρατία και Η Δημοκρατία της Αρμενίας Αναφερόμενες στη συνέχεια ως “Μέρη”
Βασιζόμενα στην Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αριθμό 1244 από 10 Ιουνίου 1999, η οποία εξουσιοδοτεί το NATO να αναπτύξει Πολυεθνικές Δυνάμεις στο Κόσοβο, σύμφωνα με το “Joint Protection” (Version 3) 10413 επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό την εγκαθίδρυση και τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή.
Σεβόμενα τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ, Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Αρμενικής Δημοκρατίας για συμμετοχή μίας Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενικής Δημοκρατίας, αποκαλούμενη στη συνέχεια “Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων”, δυνάμεως 30 ανδρών, συμπεριλαμβανομένων και δυο αξιωματικών, στη Δύναμη του Κοσόβου (KFOR), υπό τον Επιχειρησιακό Έλεγχο του Έλληνα Διοικητή,
Λαμβάνοντας υπόψη την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενικής Δημοκρατίας και του SACEUR, η οποία οδήγησε στο πιστοποιητικό αξιολόγησης σχετικά με τη συμμετοχή της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων.
Συμφώνησαν τα παρακάτω:
Άρθρο 1
Εξουσιοδότηση
Τα Μέλη καθορίζουν ως αρμόδια όργανα για την ολοκλήρωση των επιμέρους θεμάτων για την εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης, τους παρακάτω:
από την Ελληνική Δημοκρατία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
από τη Δημοκρατία της Αρμενίας, το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.
Άρθρο 2
Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης, εκτός εάν προκύπτει κάτι άλλο από τα συμφραζόμενα:
1. Ο όρος “Πλήρης Διοίκηση” σημαίνει την στρατιωτική εξουσία και ευθύνη του ανώτερου αξιωματικού, να απευθύνει διαταγές στους κατώτερους του. Περιλαμβάνει κάθε μορφή στρατιωτικών επιχειρήσεων και διοικήσεως και υφίσταται μόνο επί εθνικών θεμάτων.
2. Ο όρος “Επιχειρησιακός Έλεγχος” σημαίνει την εξουσία που παραχωρείται σε ένα διοικητή, να διοικεί τις δυνάμεις που του έχουν διατεθεί, για την εκπλήρωση αποστολών που συνήθως καθορίζονται από το σκοπό, το χρόνο ή την περιοχή, να αναπτύξει τις σχετικές δυνάμεις και να διατηρήσει ή να παραχωρήσει τον τακτικό έλεγχο των δυνάμεων αυτών.
3. Ο όρος “Αποδεχόμενο Μέρος” σημαίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
4. Ο όρος “Αποστέλον Μέρος” σημαίνει το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.
Άρθρο 3
Σκοπός
Το παρόν Μνημόνιο Κατανόησης ρυθμίζει όλα τα σχετικά θέματα που απορρέουν από τη συμμετοχή της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων στην Ελληνική Αποστολή στο Κόσοβο, στο πλαίσιο της KFOR.
Άρθρο 4
Υπαγωγή
1. Η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων, παραμένει συνέχεια υπό την πλήρη Διοίκηση του Αποστέλοντος Μέρους. Το Αποστέλον Μέρος θα παραχωρήσει τον Επιχειρησιακό Έλεγχο στο Αποδεχόμενο Μέρος με την επιβίβαση της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων στα Ελληνικά αεροσκάφη, που θα μεταφέρουν τη δύναμη στο αεροδρόμιο αποβίβασης που έχει καθοριστεί.
2. Μόλις η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων φτάσει στο Κόσοβο, θα αποτελέσει τμήμα της Ελληνικής Δύναμης και σύμφωνα με τις διαδικασίες για την KFOR, θα είναι υπό τον Επιχειρησιακό Έλεγχο του Διοικητή της Ελληνικής Δύναμης. Για πειθαρχικά θέματα, θα είναι υπό τον έλεγχο του Αποστέλοντος μέρους, εκτός εάν επηρεάζεται το γενικό πειθαρχικό καθεστώς και η συνολική εικόνα της Ελληνικής Δύναμης.
Άρθρο 5
Καθήκοντα Υποχρεώσεις
1. Μόλις η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων φτάσει στο αεροδρόμιο αποβίβασης, το Δεχόμενο μέρος θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη υποστήριξη για την κίνηση της στη βάση της Ελληνικής Δύναμης. Κατά την αποχώρησή της, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, η ίδια υποστήριξη θα δοθεί στην αναφερθείσα διμοιρία.
2. Μόλις η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων φτάσει στο Ελληνικό στρατόπεδο και κατά την αποστολή της στα πλαίσια της KFOR, το Δεχόμενο μέρος θα αναλάβει τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
α. Θα παρέχει δωρεάν:
(1) Εγκατάσταση και μετακίνηση.
(2) Τροφή τάξεως 1.
(3) Ιατρική υποστήριξη, περιλαμβανομένης της νοσοκομειακής και οδοντιατρικής, στην περιοχή επιχειρήσεων και στην Ελλάδα. Σε περίπτωση περιστατικών ρόλου 3 και άνω, νοσοκομειακή υποστήριξη θα παρέχεται με μέριμνα του δεχόμενου μέρους.
(4) Πλυντήριο.
β. Θα παρέχει το απαιτούμενο υλικό και μέσα για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών, κατά περίπτωση.
3. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες και υλικά θα παρέχονται με τους ίδιους όρους που παρέχονται δωρεάν στο προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης στο Κόσοβο.
4. Κάθε αίτημα της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρών, εκτός από τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο, θα εξετάζεται από το Δεχόμενο μέρος, κατά περίπτωση, εάν είναι δυνατό και εφικτό, πριν από την αποστολή της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων.
5. Με την ενσωμάτωσή της, η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων θα συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της Ελληνικής Δύναμης.
Συγκεκριμένα:
α. Θα συμβάλλει στην αποθήκευση και φύλαξη υλικού και μέσων του στρατοπέδου που θα διαμένει, σύμφωνα με τις διαταγές του Διοικητή του στρατοπέδου και της Ελληνικής Δύναμης.
β. Θα συνεισφέρει στις λειτουργικές ανάγκες του στρατοπέδου.
γ. Θα εξασφαλίσει την καλή κατάσταση του υλικού και μέσων που έχουν παραχωρηθεί από το Δεχόμενο μέρος, όπως παραπάνω.
δ. Θα εξασφαλίσει την ασφαλή φύλαξη του υλικού και μέσων που διαθέτει.
6. Η παροχή και συντήρηση των ατομικών εφοδίων, οπλισμού και πυρομαχικών της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων, θα είναι αποκλειστική ευθύνη του Αποστέλοντος μέρους.
7. Το Αποστέλον μέρος θα εξασφαλίσει ότι όλο το προσωπικό της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων θα έχει εμβολιαστεί με τα ακόλουθα:
α. Αντιτετανικό (AnatolalDite, D.T. Vax, Tetavax).
β. Κατά Φυματίωσης (BCG), μετά από αρνητικό τεστ Mantoux.
γ. Κατά Μηνιγγίτιδας (Mencevax).
δ. Κατά Ηπατίτιδας A (Havrix).
ε. ΚατάΗπατίτιδαςΒ (Engeric, Recombivex)
στ. ΚατάΓρίπης (Vaxigrip, InflexalEvagrip) Πλήρηςαναφορά, που περιλαμβάνει την ημέρα του εμβολιασμού του ανωτέρω αναφερόμενου προσωπικού, είναι υποχρεωτική και πρέπει να δοθεί στο Δεχόμενο μέρος πριν την ανάπτυξη του προσωπικού του Αποστέλοντος μέρους, καθώς επίσης και ELISA τεστ.
8. Η τελική έγκριση του προσωπικού του Αποστέλοντος μέρους εναπόκειται στις υποχρεώσεις του Δεχόμενου μέρους, και η αξιολόγηση θα γίνει στο Ερεβάν πριν την αναχώρηση.
Άρθρο 6
Κανόνες Εμπλοκής
Η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων, θα ακολουθεί τους κανόνες εμπλοκής που ισχύουν για τις Ελληνικές Δυνάμεις στο Κόσοβο.
Άρθρο 7
Οικονομική Θεώρηση
Το αποδεχόμενο μέρος θα καταβάλλει στην Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων μηνιαίο επίδομα συμφώνα με τα καθοριζόμενα στο ενσωματωμένο πρωτόκολλο στο παρόν MOU, από την ενσωμάτωση της παραπάνω δύναμης στην Ελληνική Δύναμη Κοσόβου, μέχρι τη λήξη της αποστολής. Το Δεχόμενο μέρος δεν θα καλύψει οποιαδήποτε άλλα έξοδα που θα γίνουν από το προσωπικό του Αποστέλοντος μέρους.
Άρθρο 8
Συνεργασία σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων
Σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων που γίνονται από το προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης ή της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων, οι Διοικητές τους θα συνεργάζονται για να διευκολύνουν τις ανάλογες διαδικασίες έρευνας. Η διερεύνηση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάλογες εθνικές διαδικασίες των Μερών, κατά αντιστοιχία.
Άρθρο 9
Ασφάλεια Πληροφοριών
1. Τα μέλη φυλάσσουν την ασφάλεια των πληροφοριών και τα δεδομένα που αποκτούνται από διμερείς επαφές, περιλαμβανομένων εμπιστευτικών δεδομένων και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην τα χρησιμοποιήσουν χωρίς προηγούμενη γραπτή έγκριση από το Μέρος που έδωσε την πληροφορία, καθώς επίσης να μην την μεταφέρουν σε τρίτο μέλος.
2. Προφορική και γραπτή πληροφορία που προέρχεται από τις διμερείς επαφές, φυλάσσεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε Μέρους.
Άρθρο 10
Αποζημιώσεις
1. Κάθε μέρος παραιτείται από οποιαδήποτε αποζημίωση κατά του άλλου Μέρους για τραυματισμό (περιλαμβανομένου θανάσιμου τραυματισμού) του προσωπικού του, καθώς και ζημία ή απώλεια περιουσίας του, η οποία δεν οφείλεται σε πράξεις ή παραλήψεις εκ προθέσεως του άλλου μέρους κατά την εκτέλεση υπηρεσίας σε σχέση με το παρόν Μνημόνιο Κατανόησης.
2. Κάθε μέρος θα επιληφθεί και θα τακτοποιήσει, με δικά του έξοδα, κάθε διεκδίκηση τρίτου μέρους που προέρχεται από οποιαδήποτε πράξη, αμέλεια ή παράλειψη και που έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό, θάνατο, απώλεια ή καταστροφή υλικού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που σχετίζεται με αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης. Όταν ευθύνονται και τα δύο Μέρη ή δεν είναι δυνατός ο καταλογισμός ευθυνών σε συγκεκριμένο μέρος, τα έξοδα της διαχείρισης και ικανοποίησης των απαιτήσεων του τρίτου Μέρους, θα κατανέμονται ισόποσα μεταξύ τους.
3. Όπου τα Μέρη συμφωνούν σε περίπτωση αποζημιώσεως για τραυματισμό, θάνατο, απώλεια ή καταστροφή υλικού ότι προήλθε από απλή αμέλεια, εκ προθέσεως αξιόποινη συμπεριφορά ή βαριά αμέλεια ενός μόνο από τα Μέρη, η ευθύνη θα βαραίνει μόνο αυτό το Μέρος. Άρθρο 11
Θέση σε ισχύ Διάρκεια Τερματισμός Καταγγελία
1. Το παρόν Μνημόνιο Κατανόησης θα τεθεί σε ισχύ από την ημέρα παραλαβής της τελευταίας ειδοποίησης, με την οποία τα Μέρη θα ενημερώσουν το ένα το άλλο, ότι όλες οι εθνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ισχύ του, έχουν ολοκληρωθεί. Θα ισχύει μέχρι όταν η αναφερόμενη Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων εισέλθει στην Αρμενική επικράτεια μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της.
2. Κάθε Μέρος μπορεί να καταγγείλει αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης οποτεδήποτε, δίνοντας τριάντα (30) ημέρες προηγουμένως, γραπτή ειδοποίηση στο άλλο Μέρος, μέσω της διπλωματικής οδού.
3. Ανεξάρτητα από την λήξη του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης, τα προβλεπόμενα σε αυτό θα συνεχίσουν να ισχύουν σχετικά με διεκδικήσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του.
Άρθρο 12
Τροποποιήσεις Διαφορές
1. Οι τροποποιήσεις που θα γίνουν σε αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας των Μερών, θα οριστούν σε ξεχωριστά Πρωτόκολλα, που θα αποτελέσουν τμήμα αυτού του Μνημονίου Κατανόησης. Τα προαναφερόμενα Πρωτόκολλα θα τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο Άρθρο 11.
2. Κάθε διαφορά σχετικά με την ερμηνεία και την εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης θα επιλύεται με διαβουλεύσεις μεταξύ των Μερών, χωρίς την προσφυγή σε εξωτερική διαδικασία. Άρθρο 13
Γλώσσες
Η επίσημη γλώσσα κατά την αποστολή που αναφέρεται στα πλαίσια αυτού του Μνημονίου Κατανόησης, θα είναι η Αγγλική. Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας, τουλάχιστον από τους Αξιωματικούς της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων, είναι επιθυμητή. Άρθρο 14
Υπογραφή Εφαρμογή Διάφορα
Η έναρξη ισχύος του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης προϋποθέτει την επίσημη έγκριση της Αρμενικής προσφοράς από τις αρμόδιες ΝΑΤΟικές αρχές.
Υπογραφέν στο Ερεβάν της Αρμενίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2003 σε δύο αντίγραφα, στην Αρμενική, Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Όλα τα κείμενα είναι ισοδύναμα. Σε περίπτωση διαφορών στην ερμηνεία των αναφερομένων σε αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης, θα υπερισχύει το Αγγλικό κείμενο.
Για την Ελληνική Για την Δημοκρατία της
Δημοκρατία Αρμενίας
Στρατηγός Αντιστράτηγος
Γεώργιος Mikhail
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ HAROUTIOUNYAN
Αρχηγός Αρχηγός
Γενικού Επιτελείου Γενικού Επιτελείου
Εθνικής Άμυνας Ενόπλων Δυνάμεων
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
του Άρθρου 7 του μνημονίου κατανόησης που αφορά στη συμμετοχή μιας διμοιρίας τυφεκιοφόρων των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR.
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας εκπροσωπούμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής αμύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Υπουργός Αμύνης της Δημοκρατίας της Αρμενίας εκπροσωπούμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας, εφεξής αποκαλούμενοι ως “Μέρη”,
Λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο Άρθρο 7 του Μνημονίου Κατανόησης που αφορά στη συμμετοχή μιας Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR,
Κατέληξαν στην ακόλουθη συμφωνία:
Άρθρο 1
Το Ελληνικό Μέρος θα καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση στο προσωπικό της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων στο πλαίσιο της αποστολής της KFOR ως ακολούθως:
α. Αξιωματικοί: 17 Ευρώ ανά ημέρα, 510 Ευρώ ανά μήνα,
β. Ανθυπασπιστές / Υπαξιωματικοί: 14 Ευρώ ανά ημέρα, 420 Ευρώ ανά μήνα,
γ. Οπλίτες: 12 Ευρώ ανά ημέρα, 360 Ευρώ ανά μήνα.
Η καταβολή της αποζημίωσης θα αρχίσει από την ημέρα που η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων θα τεθεί υπό τον Επιχειρησιακό Έλεγχο του Έλληνα Διοικητή στην KFOR και θα σταματήσει την ημέρα της αναχώρησης της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων για την Αρμενία, μετά το τέλος της αποστολής.
Η αποζημίωση του προσωπικού της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων θα καταβάλλεται μέσω του Διοικητή αυτής, δύο φορές το μήνα.
Το προσωπικό της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων, το οποίο επιστρέφει στην Αρμενία νωρίτερα κάτω από ορισμένες συνθήκες, θα αποζημιώνεται σε ημερήσια βάση, την ημέρα της αναχώρησης.
Άρθρο 2
Η καταβαλλόμενη στην Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων αποζημίωση, δεν υπόκειται σε φορολογία και δασμούς.
Άρθρο 3
Το παρόν πρωτόκολλο θεωρείται αναπόσπαστο μέρος του Μνημονίου Κατανόησης και αλλαγές στο Πρωτόκολλο μπορούν να γίνουν μετά από αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των Μερών.
Για τον Υπουργό Για τον Υπουργό
Εθνικής Άμυνας της Άμυνας της
Ελληνικής Δημοκρατίας Δημοκρατίας της Αρμενίας
Στρατηγός Αντιστράτηγος
Γεώργιος Mikhail
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ HAROUTIOUNYAN
Αρχηγός Αρχηγός
Γενικού Επιτελείου Γενικού Επιτελείου
Εθνικής Άμυνας Ενόπλων Δυνάμεων
Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και του Μνημονίου που κυρώνεται από την πλήρωση των προϋποθέσεων των άρθρων 11 και 14 αυτού.
Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.
Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2004
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΣΠ. ΣΠHΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2004
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ