ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 2222 ΦΕΚ 111/ 06.07.1994
Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ουγγρικής Δημοκρατίας περί συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, του οργανωμένου εγκλήματος και άλλων μορφών εγκληματικότητας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 τουΣυντάγματος η Συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ουγγρικής Δημοκρατίας περί συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, του οργανωμένου εγκλήματος και άλλων μορφών εγκληματικότητας, που υπεγράφη στη Βουδαπέστη στις 17 Φεβρουαρίου 1993, και της οποίας το κείμενο σεπρωτότυπο στην ελληνική γλώσσα έχει ως εξής:

ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεωςτης Ουγγρικής Δημοκρατίας περί συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, του οργανωμένου εγκλήματος και άλλων μορφών εγκληματικότητας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση της Ουγγρικής Δημοκρατίας, καλούμενες εφεξής τα Συμβαλλόμενα Μέρη, στο πνεύμα των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο Χωρών, εκφράζουν τηνεπιθυμία τους για συνεργασία σε θέματα που αναφέρονται στην παρούσαΣυμφωνία.Σεβόμενα τις Διεθνείς Συμφωνίες και τις Νομοθεσίες που ισχύουν σε αμφότερα τα Κράτη και υπό την επιφύλαξη ανειλημμένων υποχρεώσεών τους,βάσει των διμερών και πολυμερών Συμφωνιών με τρίτα Κράτη, ταΣυμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν τα ακόλουθα:
Άρθρο 1
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα συνεργάζονται και θα παρέχουν αμοιβαία βοήθεια στους εξής τομείς.
α. Καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
β. Καταπολέμηση της παράνομης παραγωγής διακίνησης και κατανάλωσηςναρκωτικών, ψυχοτρόπων και προδρόμων ουσιών.
γ. Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
δ. Καταπολέμηση της πλαστογραφίας εγγράφων και παραχάραξης χρήματοςκαι άλλων αξιών.
ε. Καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων, σε σχέση με όπλα,πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες.
στ Καταπολέμηση της οικονομικής εγκληματικότητας.
ζ. Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αντικειμένων ιστορικής καιπολιτιστικής αξίας, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, καθώς και άλλωνπολύτιμων αντικειμένων.
η. καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης σύμφωνα με τιςπροϋποθέσεις του άρθρου 4.
Άρθρο 2
Η συνεργασία μεταξύ των δύο Μερών θα επιτευχθεί με:α. Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στους προαναφερόμενους στοάρθρο 1 τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που θα καλύπτει τους εγκληματίες,τις μεθόδους και τα μέσα διάπραξης των εγκλημάτων.β. Ανταλλαγή εντύπου υλικού, δειγμάτων εγγράφων και στοιχείων πουαφορούν τη χρήση τους, καθώς και δημοσιευμάτων και αποτελεσμάτωνεπιστημονικών ερευνών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Άρθρο 3
Στα πλαίσια της συνεργασίας στους τομείς που ορίζονται στο άρθρο 1,ειδικοί των Συμβαλλομένων Μερών θα πραγματοποιούν, κατόπινσυνεννοήσεως, συναντήσεις εργασίας για την προετοιμασία και προώθησητων αναγκαίων μέτρων.
Άρθρο 4
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συνεργάζονται στηνκαταπολέμηση κάθε μορφής παράνομης μετανάστευσης. Για το σκοπό αυτόν θαπροχωρήσουν σε ειδική Συμφωνία Επανεισδοχής σύμφωνο με διεθνώς αποδεκτάπρότυπα.
Άρθρο 5
Για την προστασία των προσωπικών στοιχείων που θα παραδίδονται στηνπορεία της συνεργασίας ισχύουν τα ακόλουθα:
α. Το παραλαμβάνον Συμβαλλόμενο Μέρος μπορεί να χρησιμοποιεί ταστοιχεία μόνο κάτω από τους όρους που θα καθορίζει το ΣυμβαλλόμενοΜέρος που τα παραδίδει. Για τη χρήση αυτών των στοιχείων και για τοαποτέλεσμα που επιτυγχάνεται, το παραδίδον Συμβαλλόμενο Μέρος θαενημερώνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος.
β. Προσωπικά στοιχεία επιτρέπεται να παραδίδονται μόνο στις αρχέςδίωξης του εγκλήματος και άλλες αρχές αρμόδιες για την καταπολέμηση τηςτρομοκρατίας, των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.
Ταστοιχεία μπορεί να κοινοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες η σε τρίτες χώρες μόνο με προηγούμενη άδεια της αρχής που τα παραδίδει.
Άρθρο 6
Τα Συμβαλλόμενα Μέρη διασφαλίζουν τη μυστικότητα των διαβαθμισμένωνστοιχείων που παρέχονταιΕγγραφα, στοιχεία και μέσα μπορεί να διαβιβάζονται σε τρίτη χώρα μόνομε την έγκριση της αρμόδιας αρχής του Συμβαλλόμενου Μέρους που ταπαρέχει.
Άρθρο 7
Η επικοινωνία των δύο Συμβαλλομένων Μερών, σε θέματα της παρούσαςΣυμφωνίας, θα πραγματοποιείται με τον πλέον πρόσφορο για κάθε μέροςτρόπο.Τα Μέρη θα ανταλλάξουν κατάσταση των, εξουσιοδοτημένων γιαεπικοινωνία και συνεργασία υπηρεσιών.
Άρθρο 8
Έκαστο των Συμβαλλομένων Μερών δύναται για λόγους εθνικής ασφάλειας,δημόσιας ασφάλειας ή άλλους σοβαρούς λόγους, να αναστέλλει εν όλω ή ενμέρει την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας. Η αναστολή αυτή και η λήξητης θα κοινοποιείται αμελλητί στο έτερο Συμβαλλόμενο Μέρος, δια τηςδιπλωματικής οδού, αναφερομένων των λόγων.
Άρθρο 9
Η διάρκεια ισχύος της παρούσας Συμφωνίας είναι απεριόριστη. Έκαστοτων Συμβαλλομένων Μερών δύναται να καταγγείλει τη Συμφωνία δια μέσουτης διπλωματικής οδού. Η Συμφωνία παύει να ισχύει τρείς (3) μήνες απότη λήψη της καταγγελίας.
Άρθρο 10
Η παρούσα Συμφωνία υπόκειται σε έγκριση και τίθεται σε ισχύ τηντριακοστή ημέρα από την ημερομηνία ανταλλαγής των σχετικών διπλωματικώνδιακοινώσεων.Έγινε στη Βουδαπέστη την 17η Φεβρουαρίου 1993 σε δύο αυθεντικάαντίτυπα, στην ελληνική και ουγγρική γλώσσα, εκάστου επέχοντος ίσηισχύ.
Για την ΚυβέρνησηΓια την Κυβέρνησητης Ελληνικήςτης ΟυγγρικήςΔημοκρατίαςΔημοκρατίας(υπογραφή)(υπογραφή)
Νικόλαος Αναστ.Dr. Peter BOROSSΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗΣ

Η ισχύς αυτού του νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδατης Κυβερνήσεως, της δε κυρούμενης Συμφωνίας από την ολοκλήρωση τωνπροϋποθέσεων του άρθρου 10 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα τηςΚυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 5 Ιουλίου 1994

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΥΛ ΑΓΓ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους

Αθήνα, 6 Ιουλίου 1994

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γ. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ