ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 2189 ΦΕΚ 24/25.02.1994
Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρουμανικής Επιτροπής για Υιοθεσία Ρουμανοπαίδων από Έλληνες πολίτες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας καιΚοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρουμανικής Επιτροί της για Υιοθεσία Ρουμανοπαίδων από `Έλληνες πολίτες, πουυπογράφτηκε στο Βουκουρέστι την 9η Σεπτεμβρίου 1993, της οποίας το κείμενο, σε πρωτότυπο, στην ελληνική, ρουμανική και γαλλική γλώσσα,έχει ως εξής:
ΣΥΜΦΩΝΙΑμεταξύ του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρουμανικής Επιτροπής για Υιοθεσίες, σύμφωνα με το ν. 11/1990, σε θέματα υιοθεσίας Ρουμανοπαίδων υπό Ελλήνων πολιτών.
`Έχοντας υπόψη ότι:
α. Η Ρουμανική Επιτροπή για Υιοθεσίες είναι η μόνη πλέον αρμόδια κατάτο Ρουμανικό Δίκαιο να προωθεί υιοθεσίες Ρουμανοπαίδων.
β. `Ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων Ελλήνων πολιτών για υιοθεσία Ρουμανοπαίδων εκκρεμεί ενώπιον της Ρουμανικής Επιτροπής για Υιοθεσίες.
γ. Το Κέντρο Βρεφών “Η ΜΗΤΕΡΑ” έχει ορισθεί κατά τις διατάξεις του Άρθρου 37 του ν. 208211992, ως ο μόνος φορέας αρμοδιότητας τουΥπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη διεξαγωγήτης Κοινωνικής `Έρευνας μελλοντικά, προκειμένου περί διακρατικώνυιοθεσιών.
Ορισμένες νομαρχιακές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας καιΚοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 1931 27.8.1973 έχουν αρμοδιότητα, προκειμένου περί διακρατική υιοθεσιών.
δ. Είναι προς όφελος του υιοθετηθέντος παιδιού μία στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας με σκοπό να εξευρεθούνοι καλύτεροι κατά το δυνατόν γονείς μετά από μία λεπτομερειακή κοινωνική έρευνα εκ μέρους των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
Συνεφωνήθησαν τα ακόλουθα:
Άρθρο 1
Γενικές Αρχές
Οι αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού, που υιοθετήθηκαν στη Γενική Συνέλευση την 20ή Νοεμβρίου 1989 αποτελούν οδηγό για την παρούσα Συμφωνία, δεδομένου ότι αναγνωρίζουν ότι:
α. Η υιοθεσία στο εξωτερικό μπορεί να αντιμετωπισθεί ως άλλο μέσοεξασφάλισης στο παιδί της αναγκαίας φροντίδας, εάν αυτό δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε μία ανάδοχη ή σε μία εξ υιοθεσίας οικογένεια ή ναανατραφεί σωστά στη χώρα της καταγωγής του.
β. Το καλύτερο συμφέρον του παιδιού είναι το αποφασιστικό στοιχείο για την υιοθεσία,
γ. Το παιδί πρέπει να απολαμβάνει των ίδιων προστατευτικών μέτρων καιπροδιαγραφών με εκείνα που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία.
δ. Η υιοθεσία του παιδιού στην αλλοδαπή επιτρέπεται μόνο από τιςαρμόδιες αρχές οι οποίες αποφαίνονται σύμφωνα με το νόμο και τιςεφαρμοζόμενες διαδικασίες, απαγορευμένου ρητώς κάθε οικονομικούσυμφέροντος εκ μέρους οιουδήποτε που εμπλέκεται στην υιοθεσία,
Άρθρο 2
Κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τη συνεργασία της Ελλάδας και της Ρουμανίας σχετικά με υιοθεσίες Ρουμανοπαίδων εκ μέρους Ελλήνων πολιτών
1. Οι διεθνείς υιοθεσίες Ρουμανοπαίδων διέπονται από το Ελληνικό και Ρουμανικό Δίκαιο.
2. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές υποχρεούνται να συνεργάζονταιαποκλειστικά και μόνο με τη Ρουμανική Επιτροπή για τις διεθνείςυιοθεσίες των Ρουμανοπαίδων, η οποία υποχρεούται να επιλέξει γιαυιοθεσία Έλληνεςπολίτες απ` αυτούς οι οποίοι έχουν προεπιλεγεί και προταθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή φορείς του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
3. Το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεωνκαι η Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες δεσμεύονται να σεβασθούν τους όρους και προϋποθέσεις της παρούσας Συμφωνίας και του συνημμένουπαραρτήματος που θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της Συμφωνίας.
Άρθρο 3
Τελικές διατάξεις
1. Η παρούσα Συμφωνία δύναται να τροποποιηθεί με έγγραφη συναίνεσηαμφοτέρων των μελών.
Η παρούσα Σύμβαση ισχύει για τρία (3) χρόνια. Η ισχύς της αρχίζειπροσωρινά από την ημερομηνία της υπογραφής και οριστικά από την κύρωσηή έγκριση σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις σε κάθε χώρα. Μπορείνα παραταθεί με κοινή συμφωνία αμφοτέρων των Μερών.
Το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καιη Ρουμανική Επιτροπή για τις υιοθεσίες μπορούν να καταγγείλουνελευθέρως μονομερώς την παρούσα Συμφωνία με έγγραφη προειδοποίηση προςτο άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος προ τριών (3) τουλάχιστο μηνών.
Η μονομερής καταγγελία δεν έχει καμία συνέπεια επί υιοθεσιών πουέχουν ήδη αρχίσει και μέχρι της ολοκλήρωσης της υιοθεσίας. Δεν έχειεπίσης καμιά συνέπεια στις ολοκληρωθείσες ήδη υιοθεσίες.
Υιοθεσίες, η διαδικασία των οποίων άρχισε εντός της ταχθείσης 3ετίαςισχύος της παρούσας ολοκληρώνονται και μετά τη λήξη της προθεσμίαςαυτής.
Εγένετο στο Βουκουρέστι την 9.9. 1993 σε δύο αντίτυπα στην ελληνική,ρουμανική και γαλλική γλώσσα.Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των δύο εθνικών κειμένων, υπερισχύει τογαλλικό κείμενο.
Για το Υπουργείο Υγείας,Για την ΡουμανικήΠρόνοιας και ΚοινωνικώνΕπιτροπή γιαΑσφαλίσεων τηςΥιοθεσίεςΚυβέρνησης της ΕλληνικήςΔημοκρατίας
Μαρία ΚανελλοπούλουAlexandra Zugravescu
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
στη Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και ΚοινωνικώνΑσφαλίσεων της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΡουμανικήςΕπιτροπής για υιοθεσίες.
Α. Διαδικαστικά θέματα
Για να μπορέσει ένα ζευγάρι Ελλήνων να υιοθετήσει υγιή ανήλικο εκΡουμανίας θα πρέπει:
1. Το υποψήφιο ζευγάρι να είναι έγγαμο και να έχει διαρκέσει ο γάμοςτουλάχιστον τρία (3) χρόνια.
Κατ` εξαίρεση μόνο ζευγάρια έγγαμα για λιγότερο των τριών (3) ετώνδύναται να κριθούν εκ μέρους τηςελληνικής πλευράς ως κατάλληλα γιαυιοθεσία Ρουμανοπαίδων με ειδικά αιτιολογημένη κοινωνική έρευνα.
2. Η διαφορά της ηλικίας μεταξύ υιοθετούντων και υιοθετημένου να μηνείναι μικρότερη των 18 ετών και εν πάση περιπτώσει να μην είναιμεγαλύτερη των 40 ετών για τη μητέρα και 45 ετών για τον πατέρα.
3. Τα ζευγάρια να μην έχουν γνήσιο κατιόντα ή άλλο υιοθετημένο παιδί,εκτός εάν ο γνήσιος κατιών πάσχει από ανίατο νόσημα, λαμβανομένουιδιαίτερα υπόψη του γνήσιου κατιόντα.
Β. Παιδιά προς υιοθεσία
Για να υιοθετηθεί ένα παιδί Ρουμάνος θα πρέπει να είναι εγγεγραμένοσε ειδικούς πίνακες που συντάσσονται και τηρούνται από τη ΡουμανικήΕπιτροπή για υιοθεσίες και που δεν έχουν δοθεί προς υιοθεσία εντός τηςΡουμανίας εντός έξι (6) μηνών από της εγγραφής του στους ως άνωπίνακες.
Γ. Αιτήσεις
Για να προωθηθούν υιοθεσίες Ρουμανοπαίδων από `Έλληνες υποψήφιουςπολίτες θα πρέπει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων να διαβιβάζονται απότις αρμόδιες υπηρεσίες ή φορείς του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας καιΚοινωνικών Ασφαλίσεων προς τη Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίεςσυνοδευόμενες από τα εξής δικαιολογητικά:α. Αίτηση των ενδιαφερομένων ενώπιον `Έλληνα συμβολαιογράφου ήβεβαιουμένου του περιεχομένου αυτής και του γνήσιου της υπογραφής απόκάθε νόμιμη ελληνική αρχή.
β. Πιστοποιητικό γεννήσεως των ενδιαφερομένων και ληξιαρχική πράξηγάμου αυτών.
γ. Πρόσφατο απόσπασμα ποινικού μητρώου.
δ. Πιστοποιητικό υγείας των υποψήφιων γονέων και παντός συνοικούντοςμε αυτούς προσώπου.
ε. Βεβαίωση εισοδήματος νομίμως εκδιδομένη.
στ. Φωτογραφίες, διαστάσεων 10 Χ 15, για τους υποψήφιους γονείς καιφωτογραφίες όμοιων διαστάσεων του συνόλου των συνοικούντων με αυτώνπροσώπων (παιδιών, γονέων και αδελφών).
ζ. Κοινωνική έρευνα από αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό του ΕλληνικούΥπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή κοινωνικόλειτουργό άλλου οργανισμού υπό την εποπτεία και τον έλεγχο τουΥπουργείου αυτού εκ του νόμου αρμόδιο για την έρευνα αυτή.
Η κοινωνική έρευνα θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά:
α.α. Τους λόγους που ωθούν τους εν λόγω γονείς να υιοθετήσουνΡουμανόπαιδα όπως κοινός πολιτισμός, ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοίτης Ελλάδας με τη Ρουμανία κ.λπ..
β.β. Κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά θρήσκευμα των υποψήφιων γονέων,την πολιτιστική τους δομή, τρόπο ζωής, διασκέδαση κ.λπ..
γ.γ. Κάθε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η όλη δομή τηςπροσωπικότητας των υποψήφιων γονέων από κάθε άποψη, καθώς και τωνσυνοικούντων μετ` αυτών μελών συμπεριλαμβανομένου και του ψυχολογικούτομέα της προσωπικότητας αυτών.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμέναστα ρουμανικά, με ευθύνη του εξουσιοδοτούμενου από το ν. 2082/1992φορέα και με δαπάνες των υποψήφιων θετών γονέων.
Μετά τα ως άνω δικαιολογητικά θα πρέπει να σχηματισθούν τρεις φάκελοιεκ των οποίων ο ένας που θα προωθηθεί από τη Ρουμανική Επιτροπή γιαυιοθεσίες στο αρμόδιο Δικαστήριο θα πρέπει να αποτελείται από ταπρωτότυπα.
Οι υπόλοιποι δύο φάκελοι θα αποτελούνται από αντίγραφα νομίμωςεπικυρωμένα από αρμόδιες, κατά νόμο, ελληνικές αρχές.
Η Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες είναι αρμόδια να εξετάσει τιςαιτήσεις των υποψήφιων γονέων και να συντάξει πίνακα υποψηφίων.
Με την προϋπόθεση ότι στους πίνακες που τηρεί η εν λόγω Επιτροπήυπάρχουν παιδιά για υιοθεσία, η Επιτροπή θα επιλέξει το ζεύγος πουπροσιδιάζει περισσότερο για κάθε παιδί και θα αποστείλει στο ΕλληνικόΥπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα εξής:
α. Το κοινωνικό ιστορικό του παιδιού συμπεριλαμβανομένων όλων τωνσχετικών, από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί είχε λόγους να προωθηθείπρος υιοθεσία.
β. Πλήρη ιατρικό φάκελο από τον οποίο να προκύπτει εξ επισήμωνστοιχείων αρμόδιων ρουμανικών υγειονομικών αρχών ότι το παιδί είναιυγιές (σωματικώς και ψυχικώς) και αρτιμελές.
γ. Πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού διαστάσεων 10 Χ 15.
δ. Πλήρη ιατροκοινωνική έρευνα των βιολογικών γονέων του παιδιού, ανυπάρχουν.
Εάν οι υποψήφιοι γονείς επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες για τοπαιδί, η Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες θα παρέχει κάθε δυνατήπληροφορία σε εκπρόσωπο που θα ορίσει το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας καιΚοινωνικών Ασφαλίσεων εδρεύοντα στο Βουκουρέστι ή νόμιμο εκπρόσωπο κατάπροτίμηση δικηγόρο που ήθελαν ορίσει οι υποψήφιοι γονείς εδρεύονταεπίσης στο Βουκουρέστι.
Οι Έλληνες γονείς δύνανται να ζητήσουν συμπληρωματικές γενικές ήειδικές ιατρικές εξετάσεις του παιδιού σε φορέα ή ιατρό της προτιμήσεώςτους εδρεύοντα στο Βουκουρέστι, με δαπάνες των ιδίων.
Δ. Αποδοχή των παιδιών από την οικογένεια
Εάν το υποδειχθέν παιδί έγινε αποδεκτό εκ μέρους των υποψήφιωνγονέων, το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή ο εκτου νόμου αρμόδιος αυτού φορέας για τις διεθνείς υιοθεσίες θαπληροφορήσει σχετικά τη Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες το αργότεροεντός σαράντα (40) ημερών αφ` ής θα περιέλθει εις αυτό ο φάκελος τουπαιδιού.Οι υποψήφιοι γονείς οφείλουν να μεταβούν στη Ρουμανία το αργότεροεντός εξήντα (60) ημερών αφ` ής απεδέχθησαν την υιοθεσία, για ναγνωρίσουν το παιδί, εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας.Οι υποψήφιοι γονείς θα επικοινωνήσουν με τη Ρουμανική Επιτροπή, ηοποία θα τους επιτρέψει εγγράφως να συναντούν το παιδί εντός τουιδρύματος ή άλλου χώρου όπου ευρίσκεται καθ` όλο το διάστημα τηςπαραμονής τους στη Ρουμανία.
Σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους των υποψήφιων γονέων του υποδειχθέντοςπαιδιού οι γονείς οφείλουν να παρουσιαστούν στη Ρουμανική Επιτροπή καινα εξηγήσουν τους λόγους της άρνησής τους.
Σε αυτήν την περίπτωση η Ρουμανική Επιτροπή έχει το δικαίωμα νααπορρίψει τους υποψήφιους γονείς ενημερώνοντας σχετικά το ΕλληνικόΥπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους λόγουςγια τους οποίους έλαβε την απόφαση αυτή.
Ε. Διάφορα
1. Η Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες θα θέσει στη διάθεση τωνυποψήφιων γονέων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους βεβαίωση ότι το προςυιοθεσία παιδί δεν εδόθη προς υιοθεσία στη Ρουμανία κατά το διάστηματων έξι (6) μηνών μετά την εγγραφή του στους πίνακες της ΡουμανικήςΕπιτροπής, όπως επίσης και όλο το φάκελο που περιέχει όλα τα στοιχείαπου αφορούν τους υποψήφιους γονείς, δεσμευόμενη να διευκολύνει τουςεπιλεγέντες γονείς κατά τη νόμιμη διαδικασία προς ολοκλήρωση τηςυιοθεσίας.2. Οι υποψήφιοι γονείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ένα δικηγόροοφείλουν να απευθυνθούν απευθείας στο Ρουμανικό Γραφείο των Δικηγόρων.Οι φόροι θα κατατεθούν κατευθείαν στη Ρουμανική Τράπεζα του ΕξωτερικούΕμπορίου.
3. Το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεωνδια των οργανισμών και υπηρεσιών του που εκ του νόμου έχουν τηναρμοδιότητα, αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει σε γενικές γραμμέςτη Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες για την εν γένει προσαρμογή τουυιοθετηθέντος παιδιού, μετά από τον πρώτο μήνα από την άφιξή του στηνΕλλάδα, το 2ο, τον 9ο και τον 18ο μήνα. Οι σχετικές συνοπτικές εκθέσειςθα απευθύνονται στη Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες.
4. Σε περίπτωση απόρριψης ή εγκατάλειψης του παιδιού στην Ελλάδα οιαρμόδιες υπηρεσίες ή φορείς του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιαςκαι Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι υποχρεωμένες να προστατεύσουν το παιδί,σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί κοινωνικής προστασίαςαπροστάτευτων παιδιών και να ενημερώσουν σχετικά τη Ρουμανική Επιτροπήγια υιοθεσίες.
5. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ή φορείς του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας,Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ρουμανική Επιτροπή γιαυιοθεσίες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για μία στενότερη συνεργασίαμε την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων και εξειδικευμένου προσωπικού γιαανταλλαγή εμπειριών σε ό,τι αφορά τις διεθνείς υιοθεσίες.
6. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, το Ελληνικό ΥπουργείοΥγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή οι υπ` αυτού εποπτευόμενοιαρμόδιοι κατά νόμο φορείς θα ενημερώνουν τη Ρουμανική Επιτροπή γιαυιοθεσίες σε περίπτωση που ήθελαν πραγματοποιήσει σχετικέςεπιστημονικές έρευνες σε ό,τι αφορά Ρουμανόπαιδα υιοθετηθέντα απόΈλληνες γονείς.
7. Η Ρουμανική Επιτροπή για υιοθεσίες από πλευρά της θα ενημερώνει τοως άνω Υπουργείο ή τους αρμόδιους κατά νόμο φορείς του για τυχόνδιαμορφωθείσες νέες καταστάσεις στον τομέα των διεθνών υιοθεσιών στηΡουμανία και κυρίως σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει καμία οικογένεια πουδέχεται να υιοθετήσει Ρουμανόπαιδες, λόγω ειδικών συνθηκών.
8. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας Σύμβασης η επιλογή τωνυποψήφιων θετών γονέων θα γίνει από τους φακέλους που ήδη έχουν σταλείστη Ρουμανική Επιτροπή, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει κοινωνική έρευνααπό αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από τηνισχύ του ν. 2092/1992, ήτοι πριν από την 21.9.1992 και ότι πληρούνόλους τους όρους που περιέχονται στην παρούσα Σύμβαση.
Έγινε στο Βουκουρέστι την 9.9.1993, σε δύο αντίτυπα στην ελληνική,ρουμανική, και γαλλική γλώσσα.
Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των δύο εθνικών κειμένων θα υπερισχύσειτο γαλλικό κείμενο.
Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος έλαβε ένα αντίτυπο.

Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδατης Κυβερνήσεως, της δε Συμφωνίας που κυρώνεται κατά τα προβλεπόμεναστο άρθρο 3 παρ. 1 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα τηςΚυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 1994

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΕΩΝ

 

ΔΗΜ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 1994

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ