NΟΜΟΣ 2018 ΦΕΚ Α 33/27.2.1992

Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και άλλες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο Νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 1
Η παράγραφος 1 του άρθρου 31 του ν. 1481/1984 (ΦΕΚ 152 Α`)  αντικαθίσταται ως εξής:

1. Οι υγειονομικοί αξιωματικοί (ιατροί και οδοντίατροι) προέρχονται:

α. Από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Στη σχολή αυτήν  εισάγονται, ειδικά για το σκοπό αυτόν και σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις, μαθητές, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται κάθε φορά με  κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής  Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα έξοδα εκπαίδευσης, στρατωνισμού και συντήρησης των μαθητών αυτών  βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οι ανωτέρω  υποχρεούνται να υπηρετήσουν ως υγειονομικοί αξιωματικοί στην Ελληνική  Αστυνομία, τουλάχιστον επί 15 έτη οι οδοντίατροι και 18 έτη οι ιατροί  των άλλων ειδικοτήτων. Σε περίπτωση αποχωρήσεως πριν από τη λήξη του  υποχρεωτικού χρόνου παραμονής παραμονής έχουν εφαρμογή οι διατάξεις  του άρθρου 10 του ν. 683/1977.

Οι ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις νόμων, διαταγμάτων και κανονισμών,  που αφορούν τους μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων,  εφαρμόζονται και γι` αυτούς.

β. Από ιδιώτες ιατρούς, ηλικίας μέχρι 40 ετών, που προσλαμβάνονται  ύστερα από επιλογή, με το βαθμό του αστυνόμου Β`, εφ` όσον πρόκειται  να καλυφθούν ανάγκες της υγειονομικής υπηρεσίας σε ιατρούς ορισμένων  ειδικοτήτων. Για τον υπολογισμό του ορίου ηλικίας ως ημερομηνία  γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από τη γέννηση  του υποψηφίου. Τα προσόντα, η διαδικασία επιλογής και κάθε άλλη  σχετική λεπτομέρεια ρυθμίζονται με τον κανονισμό προσωπικού.

Οι διατάξεις του ν. 671/1977 (ΦΕΚ 236 Α`), όπως εκάστοτε ισχύουν,  εφαρμόζονται και για το προσωπικό της παρούσας παραγράφου.

Άρθρο 2
Η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 62 του ν. 1481/1984  αντικαθίσταται ως εξής:

“5. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη, που επιτρέπει τη χρήση σκύλων  καταργείται. Η χρήση αστυνομικών σκύλων επιτρέπεται για τον εντοπισμό  και δίωξη ναρκωτικών, την ανακάλυψη εκρηκτικών υλών, την αναζήτηση  εξαφανισθέντων ατόμων και τη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων. Το  Πυροσβεστικό Σώμα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένους  σκύλους για τον εντοπισμό παγιδευμένων και αναζήτηση εξαφανισθέντων  ατόμων. Οι διατάξεις του ν. 1024/1980 (ΦΕΚ 47 Α`), που αφορούν στους  αστυνομικούς σκύλους, εφαρμόζονται ανάλογα και για τους σκύλους του  Πυροσβεστικού Σώματος”.

Άρθρο 3
Η παράγραφος 8 του άρθρου 18 του ν. 1481/1984 αντικαθίσταται ως  εξής:

“8. Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας μετέχουν ενεργά στην  εξασφάλιση της Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις,  σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του ν. 660/ 1977 (ΦΕΚ 218 Α`)”.

Άρθρο 4
Στην παράγραφο 1 του άρθρου 20 του ν. 1481/1984 προστίθεται  περίπτωση κα`, ως ακολούθως:

“κα. Υποτροφίες για εκπαίδευση ή μετεκπαίδευση αλλοδαπών  αξιωματούχων στην ημεδαπή ή σε χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής  Κοινότητας”.

Άρθρο 5

1. Συνιστάται ίδρυμα με την επωνυμία “Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας”,  με έδρα την Αθήνα, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο δημόσιου δικαίου,  που ελέγχεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης  (Διεύθυνση Οικονομικών).

2. Σκοπός του ιδρύματος είναι:

α. Η λειτουργία παιδικών εξοχών για τα τέκνα των εν ενεργεία και  αποστρατεία αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων της Ελληνικής  Αστυνομίας. Ως προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας νοείται και το εν  αποστρατεία προσωπικό των καταργηθέντων Σωμάτων Χωροφυλακής και  Αστυνομίας Πόλεων.

β. Η λειτουργία θερέτρων για το προσωπικό της προηγούμενης  περίπτωσης.

3. Περιουσία του ιδρύματος είναι:

α. Η έκταση στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, που παραχωρήθηκε,  μεταβιβάσθηκε και χρησιμοποιείται από το ίδρυμα “Εξοχαί Χωροφυλακής”  και το Τμήμα “Παιδικών Κατασκηνώσεων” των καταργηθέντων Σωμάτων  Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων για τη λειτουργία των παιδικών  εξοχών τους.

β. Τα κτίσματα, οι λοιπές εγκαταστάσεις, καθώς και τα κινητά  πράγματα, που υπάρχουν στην παραπάνω έκταση και χρησιμοποιούνται για  τη λειτουργία των παιδικών εξοχών.

γ. Οι δωρεές και οι αιτία θανάτου παροχές.

4. Οι πόροι του ιδρύματος προέρχονται:

α. Από την επιχορήγηση, που προβλέπονται από τις διατάξεις του  άρθρου 3 του ν. 749/1948 (ΦΕΚ 200 Α`), καθώς και από τις ενισχύσεις,  που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 21 παράγραφος 2 του ν.  1481/1984 (ΦΕΚ 152 Α`), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παράγραφος  6 του ν. 1590/1986 (ΦΕΚ 49 Α`), εφ` όσον υπάρχουν διαθέσιμα ποσά στους  σχετικούς λογαριασμούς.

β. Από εράνους, που ενεργούνται, σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις, καθώς και από κάθε φύσεως εισφορές ή κάθε είδους παροχές  τρίτων.

γ. Από έσοδα, που προέρχονται από καλλιτεχνικές ή αθλητικές  εκδηλώσεις.

5. Το ίδρυμα διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Πέντε από τα μέλη του είναι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και προτείνονται αντίστοιχα ανά ένα από τις Ομοσπονδίες των Αξιωματικών, των Αστυνομικών Υπαλλήλων, των Πολιτικών Υπαλλήλων, των Συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών Φρουρών. Το διοικητικό συμβούλιο διαχειρίζεται ενιαία τους πόρους του ιδρύματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τις επιχορηγήσεις. Το προσωπικό που διατίθεται για τη λειτουργία του Ιδρύματος και την εξυπηρέτηση των σκοπών του υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.”

Σημ.: όπως η παρ.5 αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.3 άρθρ.11 Ν.3103/2003, ΦΕΚ Α 23/29.1.2003.

6. Ο τρόπος λειτουργίας, διοίκησης και κάθε άλλη αναγκαία  λεπτομέρεια καθορίζονται με τον κανονισμό λειτουργίας του ιδρύματος,  που κυρώνεται με προεδρικό διάταγμα, εκδιδόμενο ύστερα από πρόταση του  Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

7. Το ίδρυμα “Εξοχαί Χωροφυλακής” και το Τμήμα “Παιδικών  Κατασκηνώσεων” καταργούνται και η λοιπή περιουσία τους περιέρχεται ή  παραμένει στο επικουρικό ταμείο πρώην Χωροφυλακής και στον κλάδο  υγείας υπαλλήλων πρώην Αστυνομίας Πόλεων, αντίστοιχα.

8. Το άρθρο 40 του ν. 4101/1960 (ΦΕΚ 134 Α`), καθώς και κάθε άλλη  διάταξη, που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου,  καταργούνται.

Άρθρο 6
Η παράγραφος 3 του άρθρου 38 του ν. 1884/1990 (ΦΕΚ 81 Α`)  αντικαθίσταται ως εξής:

“3. Οι κλάσεις, το χρώμα και το μέγεθος του ενσήμου Ελληνικής  Αστυνομίας καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης”.

Άρθρο 7
Στο άρθρο 40 του ν. 1941/1991 (ΦΕΚ 41 Α`) προστίθεται παρ. 3, η δε  υπάρχουσα παρ. 3 αναριθμείται σε παρ. 4, με το εξής περιεχόμενο:

“3. Οι κατά την παρ. 1 του παρόντος άρθρου επανερχόμενοι στην  ενέργεια δεν δικαιούται αναδρομικών αποδοχών ή αποζημίωσης από  οιαδήποτε αιτία”.

Άρθρο 8

1. Η διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 671/1977 (ΦΕΚ 236 Α`),  όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 61/1990 (ΦΕΚ 26 Α`), στην  οποία ορίζεται ότι “Σε περίπτωση ταυτόχρονης προαγωγής οι κατ` εκλογήν  και κατ` αρχαιότητα προαγόμενοι διατηρούν μεταξύ τους τη σειρά  αρχαιότητας, την οποία είχαν προ της προαγωγής τους”, εφαρμόζεται και  για τις προαγωγές, που έγιναν μετά την 8-10-1984 και αφορούν  αξιωματικούς, που είναι στην ενέργεια κατά την έναρξη ισχύος του  παρόντος νόμου.

2. Οι αξιωματικοί, οι οποίοι κατά την εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως  αποκτούν δικαίωμα προαγωγής, παραπέμπτονται εκτάκτως στο αρμόδιο  Συμβούλιο Κρίσεων για κρίση και προαγωγή, σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις.

3. Για τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, που κρίθηκαν και  προήχθησαν κατ` αρχαιότητα κατά το χρονικό διάστημα από 8-10-1984 έως  23-4-1986, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 45 του ν.  1481/1984 (ΦΕΚ 152 Α`) και ευρίσκονται στην ενέργεια κατά την έναρξη  της ισχύος του παρόντος νόμου, εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου 27 του  ν. 671/1977, όπως αυτή επανατέθηκε σε ισχύ με την παρ. 2 του άρθρου 1  του ν. 1590/1986 (ΦΕΚ 49 Α`). Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου  εφαρμόζονται και για τους ανωτέρω αξιωματικούς του Πυροσβεστικού  Σώματος.

Άρθρο 9
Στο άρθρο 9 του ν. 1951/1991 “Καθιέρωση του θεσμού του Εθελοντή  Πυροσβέστη και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 84 Α`) προστίθεται παράγραφος 3,  που έχει ως εξής:

“3. Η διάταξη του άρθρου 1 του ν.δ. 2998/1954 “περί επεκτάσεως των  ισχουσών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικος, περί αστικής  ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων εις τους στρατιωτικούς εν γένει και εις  τους ανήκοντας εις τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό Σώμα” (ΦΕΚ 210  Α`), επεκτείνεται και στους εθελοντές πυροσβέστες μόνον κατά την  ενάσκηση των καθηκόντων τους”.

Άρθρο 10
Στο άρθρο 20 του ν. 1481/1984 (ΦΕΚ 152 Α`) “Οργανισμός Υπουργείου  Δημόσιας Τάξης” προστίθεται παράγρ. 5, ως ακολούθως:

“5α. Στον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης  εγγράφονται πιστώσεις για έξοδα κίνησης προσωπικού, οι οποίες  κατανέμονται και μεταφέρονται στους προϋπολογισμούς των οργανισμών  αστικών συγκοινωνιών και των Κ.Τ.Ε.Λ. αστικών και υπεραστικών  συγκοινωνιών, για την ελεύθερη κυκλοφορία του αστυνομικού και  πυροσβεστικού προσωπικού και των αρχιφυλάκων και αγροφυλάκων  Αγροφυλακής με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, κατά τις  μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας, εντός της περιοχής της  υπηρεσίας τους, για τις οποίες δεν δικαιολογείται από τις ισχύουσες  διατάξεις το αντίτιμο εισιτηρίων σε βάρος του Δημοσίου.

β. Το ύψος των παραπάνω πιστώσεων και η κατανομή τους στους επί  μέρους φορείς συγκοινωνιών και οι λοιπές λεπτομέρειες εφαρμογής της  παραπάνω διάταξης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών  Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης”.

Άρθρο 11

1. Για τους ασφαλισμένους του κλάδου ασθενείας των ταμείων, Τ.Ε.Β.Ε.  και Τ.Α.Ε., που δικαιούνται περίθαλψη σε θεραπευτήριο του εξωτερικού,  σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κανονισμού ασθενείας του φορέα,  που υπάγονται, τα οικεία ταμεία καλύπτουν σε έκταση και ύψος τις  σχετικές δαπάνες ανάλογα με τα ισχύοντα στον κλάδο νοσοκομειακής  περίθαλψης του Ι.Κ.Α. σε περίπτωση νοσηλείας ασφαλισμένων του σε  θεραπευτήριο του εξωτερικού.

2. Ο τρόπος καταβολής της απαιτούμενης δαπάνης για νοσηλεία στο  εξωτερικό και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια μέχρι τροποποιήσεως των  ισχουσών κανονισμών ασθενείας των πιο πάνω ταμείων καθορίζονται με  απόφαση των Δ.Σ. αυτών.

3. Οι ρυθμίσεις της παρ. 1 ισχύουν και για τις εκδοθείσες με αρ.  35/1403/14-11-1991 και 36/125/31-1-1992 αποφάσεις του Υφυπουργού  Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Άρθρο 12

1. Το εδάφιο γ` της παρ. 1, όπως τούτο προστέθηκε με το άρθρο 1 του  ν. 124/1975 (ΦΕΚ 172 Α`), και η παρ. 2 του άρθρου 5 του ν.δ. 4019/1959  (ΦΕΚ 248 Α`), αντικαθίστανται ως εξής:

“γ. Στα μέλη του κλάδου υγείας του Επικουρικού Ταμείου Υπαλλήλων  Αστυνομίας Πόλεων (Ε.Τ.Υ.Α.Π.), που περιλαμβάνονται στα άρθρα 3 και 4  του ν.δ. 4019/1959, εκτός από την υγειονομική περίθαλψη, που  αναφέρονται στα εδάφια α` και β` της ίδιας παραγράφου, δύναται να  παρέχεται και ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή και πρόσθετη περίθαλψη,  που δεν παρέχει το Δημόσιο στους ασφαλισμένους του.

2. Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών  Ασφαλίσεων, που εκδίδονται ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του κλάδου υγείας  του Ε.Τ.Υ.Α.Π., καθορίζονται το ύψος, η έκταση, το είδος, ο τρόπος και  ο χρόνος χορήγησης των παροχών ασθενείας, η συμμετοχή ή μη των  δικαιούχων στις δαπάνες των παροχών ασθενείας, τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια”.

2. Οι διατάξεις του άρθρου 5 παράγραφος 1 εδάφια α` και γ` του ν.δ.  4019/1959 εφαρμόζονται και για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους στον  κλάδο υγείας και Επικουρικού Ταμείου Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων  (Ε.Τ.Υ.Α.Π.).

Άρθρο 13

1. Οι αποδοχές του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού  Σώματος καθορίζονται από το νόμο, που ισχύει κάθε φορά για το  μισθολόγιο των στρατιωτικών.

2. Μισθολογικές προαγωγές και χρονοεπιδόματα, που χορηγήθηκαν στους  πυροσβεστικούς υπαλλήλους με βάση διατάξεις περί μισθολογίου δημοσίων  πολιτικών υπαλλήλων διακόπτονται, τα δε καταβληθέντα ποσά δεν  αναζητούνται.

Άρθρο 14

1. Συνιστάται στο Λιμενικό Σώμα δεύτερη θέση υποναυάρχου  (ΓΥ)-υπαρχηγού Λ.Σ. μειουμένων των πλοιάρχων Λ.Σ. (ΓΥ) κατά μία (1).

Η πλήρωση της θέσεως αυτής γίνεται με τη διαδικασία επιλογής, που  προβλέπεται για την πλήρωση της θέσεως του υπαρχηγού Λ.Σ.

2. Με Απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, που δημοσιεύεται  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι αρμοδιότητες και τα  καθήκοντα των δύο υπαρχηγών Λ.Σ.

3. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος επιλέγεται μεταξύ των υποναυάρχων  και των αρχιπλοιάρχων Λ.Σ. (ΓΥ).

Άρθρο 15
Αναστέλλεται η ισχύς της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.  1962/1991 (ΦΕΚ 132 Α`) μέχρι 30 Απριλίου 1992.

Άρθρο 16
Στο άρθρο 20 του ν. 1481/1984 (ΦΕΚ 152 Α`) “Οργανισμός Υπουργείου  Δημόσιας Τάξης” προστίθεται παράγρ. 6, ως ακολούθως:

“6. Στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εγγράφονται  πιστώσεις για την κάλυψη των εξόδων του αστυνομικού και πυροσβεστικού  προσωπικού, στα οποία υποβάλλεται προς υπεράσπισή του ενώπιον των  δικαστηρίων για ενέργειές του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στη  πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παραπάνω εξόδων, καθώς και η  δικαιολόγησή τους σε βάρος του Δημοσίου καθορίζονται με προεδρικό  διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης”.

Άρθρο 17
Όσοι από τους αρχιφύλακες μη παραγωγικής σχολής και αστυφύλακες της  Ελληνικής Αστυνομίας ή τους αντίστοιχους των καταργηθέντων Σωμάτων  Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων επανήλθαν στην ενέργεια, σύμφωνα με  τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 1941/1991, δύνανται να συμμετέχουν  στις εισιτήριες εξετάσεις της Σχολής Αρχιφυλάκων κατά τα έτη 1992 και  1993, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Άρθρο 18
Κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου από της εκδόσεώς της η υπ` αριθ.  8002/4/1α από 19-3-1985 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και  Δημόσιας Τάξης, η οποία έχει ως εξής:

“ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Προκαταβολή επιδόματος στολής έτους 1985 στο προσωπικό της  Ελληνικής Αστυνομίας

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Έχοντες υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ν.δ. 321/1969 “Περί Κώδικος Δημοσίου  Λογιστικού”.

2. Τις διατάξεις του ν. 1481/1984 “Οργανισμός Υπουργείου Δημόσιας  Τάξης”.

3. Την Υ. 79/21-6-1984 (ΦΕΚ 413 Β`) απόφαση Πρωθυπουργού και  Υπουργού Οικονομικών.

4. Την ανάγκη ραφής από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας νέων  ενιαίου χρώματος και τύπου στολών υπηρεσίας.

Αποφασίζουμε

1. Εγκρίνουμε την καταβολή στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας  του συνολικού ποσού του δικαιούμενου για το έτος 1985 επιδόματος  στολής για τη διευκόλυνσή του στην αντιμετώπιση των εξόδων ραφής των  νέων ενιαίου χρώματος και τύπου στολών.

2. Η καταβολή θα βαρύνει τις αντίστοιχες πιστώσεις του  προϋπολογισμού οικονομικού έτους 1985 του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

3. Το ποσό να καταβληθεί με τις αποδοχές του μηνός Απριλίου 1985,  τυχόν δε διακανονισμός θα ενεργηθεί από το 4ο Τμήμα της Διαχείρισης  Χρηματικού της Διεύθυνσης Οικονομικών Κ.Δ.Υ./Υ.Δ.Τ.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δημήτριος Τσοβόλας Γιάννης Π. Σκουλαρίκης”

Άρθρο 19
Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της  Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως Νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 1992

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΙΩ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΙΩ. ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑΣ

ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Θ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 1992

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ