Έχετε πάει στις Βοηθητικές > Εργασίες Αρχείων > Φύλαξη Φόρτωση Αρχείων. Πώς λειτουργεί η επιλογή αυτή;

Με τη λειτουργία αυτή έχετε τη δυνατότητα αποθήκευσης (backup) αντιγράφων ασφαλείας του συνόλου των εργασιών σας (δηλαδή αποθηκεύεται ολόκληρη η βάση δεδομένων) και επαναφοράς (restore) της βάσης δεδομένων των εργασιών σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η εργασία αυτή δεν αφορά την εταιρία στην οποία εργάζεστε , αλλά το σύνολο των εταιριών σας.
Επιλέγοντας τη λειτουργία Φύλαξη-Φόρτωση Αρχείων εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα:
“Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι ΔΕΝ υπάρχει άλλος χρήστης συνδεδεμένος στο πρόγραμμα”.

Επιβεβαιώνετε τη συνέχιση της διαδικασίας κάνοντας κλικ στο πλήκτρο ΟΚ.
Εμφανίζεται η οθόνη με τίτλο Φύλαξη-Φόρτωση Αρχείων.
Για να κάνετε φύλαξη (backup), επιλέγετε το δίσκο στον οποίο θέλετε να αποθηκευτεί η βάση δεδομένων και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο εικονίδιο φύλαξης (το δισκάκι).
Επισήμανση!! Όταν το πρόγραμμα λειτουργεί με βάση δεδομένων ACCESS, το αρχείο φύλαξης-φόρτωσης είναι η βάση με ονομασία ESOANA.MDB.

Όταν το πρόγραμμα λειτουργεί με βάση δεδομένων SQL, το αρχείο φύλαξης-φόρτωσης έχει την ονομασία ESOANA.BAK. Η διαδικασία φύλαξης-φόρτωσης εδώ διαφέρει στο ότι πρέπει να δηλώσετε τη διαδρομή αποθήκευσης μαζί με το όνομα του αρχείου, για παράδειγμα C:\BACKUP\ESOANA.BAK. Προτείνεται αυτόματα η διαδρομή αποθήκευσης που έχει αρχικά οριστεί στις παραμέτρους σύνδεσης του SQL SERVER κατά τη σύνδεση του προγράμματος με μια βάση SQL.
Για να κάνετε φόρτωση (restore), επιλέγετε το δίσκο από τον οποίο θέλετε να γίνει η επαναφορά της βάσης δεδομένων και στη συνέχεια κλικάρετε το εικονίδιο φόρτωσης. Εμφανίζεται το παρακάτω προειδοποιητικό μήνυμα: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το αρχείο του προγράμματος θα αντικατασταθεί απο το Backup αρχείο.  Επιλέγετε το ΝΑΙ για να ξεκινήσει η διαδικασία.