Έχετε μία εργαζόμενη η οποία μένει έγκυος, αλλά έχει εξαντλήσει τις ημέρες ασθενείας που δικαιούται σε αυτό το εργασιακό έτος. Πώς θα την συμπεριλάβετε στο Δώρο Πάσχα ή Χριστουγέννων;
Αφού η εργαζόμενη έχει εξαντλήσει την ασθένειά της δεν δικαιούται ημέρες ασθενείας ως εγκυμονούσα. Όταν λοιπόν θα αποχωρήσει η εργαζόμενή σας για την εγκυμοσύνη της δεν θα την περάσετε στην ασθένεια, ούτε και θα βάλετε στο πεδίο Εγκυμοσύνη τον αριθμό των ημερών για να σας υπολογιστεί στο αντίστοιχο δώρο.
Σε αυτή την περίπτωση όταν θα πάτε να υπολογίσετε τα δώρα δεν μπορεί να γίνει αυτόματος υπολογισμός του δώρου διότι η εργαζόμενη δεν εμφανίζεται σε καμία μισθοδοτική κατάσταση ως έγκυος (ώστε το πρόγραμμα να υπολογίσει αυτόματα το δώρο με βάση αυτές τις κινήσεις). Θα πρέπει στην μισθοδοσία που θα δώσετε τα δώρα των εργαζόμενων, (π.χ. τον 12ο για το Δώρο Χριστουγέννων) , να συμπεριλάβετε και τα δώρα της εγκύου υπαλλήλου σας. Θα το υπολογίσετε εξωλογιστικά και θα το πληκτρολογήσετε εσείς (Στην Μισθοδοσία Περιόδου, με τύπο αποδοχών Δώρο Χριστουγέννων, αφού πρώτα ορίσετε από το ταμπελάκι Παράμετροι ότι θα κάνετε Εισαγωγή Χρήστη).
Στην καρτέλα της εργαζόμενης μπορείτε να βάλετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για να σας υπενθυμίσει να υπολογίσετε το δώρο που δικαιούται. Θα πάτε στο ταμπελάκι Εταιρικά και στο πεδίο Υπενθύμιση θα γράψετε τα σχετικά. Δίπλα θα ορίσετε την ημερομηνία που θέλετε να σας εμφανιστεί το μήνυμα αυτό (λογικά στον μήνα που θα βγάλετε το δώρο).