Μία εργαζόμενη εγκυμονεί και θα λείψει από την εταιρία σας, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στις μισθοδοτικές καταστάσεις. Θα δικαιούται όμως το σχετικό δώρο στην αναλογία όλων των ημερών, και αυτών που απουσίαζε από την εταιρία σας. Πώς θα το περάσετε στο πρόγραμμα;
Οι ημέρες απουσίας της εργαζόμενης λόγω της εγκυμοσύνης, (που θεωρούνται ως ασθένεια με τύπο αποδοχών -08- για την ΑΠΔ), δεν θα πρέπει αφαιρούνται από τις ημέρες υπολογισμού για το Δώρο Πάσχα ή το Δώρο Χριστουγέννων.
Στις Κύριες εργασίες > Μισθοδοσία περιόδου, στο ταμπελάκι Ημερολόγιο / Ασθένεια στο πεδίο Εγκυμοσύνη (στο κάτω μέρος της οθόνης) θα βάλετε τις ημέρες που θα απουσιάσει η εργαζόμενη στη διάρκεια της περιόδου υπολογισμού του δώρου Πάσχα ή Χριστουγέννων. Αν π.χ. η εργαζόμενη είναι έγκυος μέσα στον 11ο και 12ο μήνα τότε αυτοί οι μήνες θα πρέπει να μετρηθούν για τον υπολογισμό του δώρου των Χριστουγέννων της. Θα βάλετε στο πεδίο Εγκυμοσύνη τις 60 ημέρες, και το πρόγραμμα θα προσθέσει αυτόν τον αριθμό ημερών στον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων.