13985/14.10.2021
Κήρυξη κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας περιοχών της επικράτειας την 15η Οκτωβρίου 2021.

 

(ΦΕΚ Β 4761/14/10/2021)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Των παρ. 1 και 2 του άρθρου 26 και της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4662/2020 «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις» (Α’ 27),

β) του π.δ. 70/2021 «Σύσταση Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α’ 161),

γ) του π.δ. 151/2004 «Οργανισμός Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» (Α’ 107) και

δ) της υπό στοιχεία ΓΔΟΥΕΣ/1/4/945/15.3.2020 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «Διορισμός Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» (ΥΟΔΔ 183).

2. Την ανάγκη κήρυξης περιοχών της Επικράτειας σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και λήψης σχετικών έκτακτων μέτρων λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021.

3. Την ανάλυση καιρικής κατάστασης επί του εκτάκτου δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την κακοκαιρία “Ballos” (http://emy.gr/emy/el/ meteorology/).

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο μόνο

Την κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, ως ακολούθως:

1. Στην Περιφέρεια Αττικής, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων:
(α) των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
(β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
(γ) των δημόσιων δομών υγείας, (δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς και
(ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.

2. Στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Κέρκυρας, Σάμου, Χαλκιδικής, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και των Κέντρων Διημέρευσης -Ημερήσιας Φροντίδας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ