Αριθμ. απόφ. 82/4/1.10.2019

Περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης – Καταχώριση των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία – Ορισμός της ημερομηνίας για την έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου: 1) Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομός Αττικής) και ειδικότερα: α) στο Δήμο Παπάγου, νυν Δημοτική Ενότητα Παπάγου του Δήμου Παπάγου Χολαργού, β) στο Δήμο Ψυχικού νυν Δημοτική Ενότητα Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, γ) στο Δήμο Μεταμόρφωσης, δ) στο Δήμο Λυκοβρύσεως, νυν Δημοτική Ενότητα Λυκοβρύσεως του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ε) στο Δήμο Πεύκης νυν Δημοτική Ενότητα Πεύκης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. 2) Στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομός Αττικής) και ειδικότερα: α) στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνος, νυν Δημοτική Ενότητα Νέας Χαλκηδόνος του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος και β) στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, νυν Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος

(ΦΕΚ Β’ 3619/01-10-2019)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (ΝΠΔΔ)

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 11 (παρ. 1), 12 και 13α (παρ. 4) του ν. 2308/1995 «Κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου. Διαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 114), όπως ισχύουν.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 3 του ν. 2664/1998 «Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 275), όπως ισχύει.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 εδάφιο γ΄ του ν. 4164/2013 «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις» (Α΄ 156).

4. Τις διατάξεις του άρθρου έκτου παρ. 2 του ν. 4617/2019 «Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφειλών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα και άλλες διατάξεις» (Α΄ 88).

5. Την υπ’ αριθμ. 27826/28.6.2010 απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Β΄ 1077) με την οποία κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση, μεταξύ άλλων, οι Δήμοι Λυκοβρύσεως, Μεταμορφώσεως, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνος, Παπάγου, Πεύκης και Ψυχικού του Νομού Αττικής.

6. Τις διατάξεις του ν. 4512/2018 «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 5) και ειδικότερα των άρθρων 1 παρ. 1 και 5 παρ. 4 περ. β).

7. Την υπ’αριθμ. ΓΔ 1620/1944971/13.9.2019 Εισήγηση του Γενικού Διευθυντή.

8. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Διαπιστώνεται η περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης και η ολοκλήρωση της καταχώρισης των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία για τα ακίνητα κατά μεταφορά από τους αναμορφωμένους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα της Ανάρτησης, όπου αυτά περιλαμβάνονται με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου παραλαβής κτηματολογικών στοιχείων από τον Φορέα (ΝΠΔΔ) «Ελληνικό Κτηματολόγιο» 291/2.7.2019:

1) Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομός Αττικής) και ειδικότερα: α) στο Δήμο Παπάγου, νυν Δημοτική Ενότητα Παπάγου του Δήμου Παπάγου Χολαργού, β) στο Δήμο Ψυχικού νυν Δημοτική Ενότητα Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, γ) στο Δήμο Μεταμόρφωσης, δ) στο Δήμο Λυκοβρύσεως, νυν Δημοτική Ενότητα Λυκοβρύσεως του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, ε) στο Δήμο Πεύκης νυν Δημοτική Ενότητα Πεύκης του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

2) Στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομός Αττικής) και ειδικότερα: α) στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνος, νυν Δημοτική Ενότητα Νέας Χαλκηδόνος του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος και β) στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, νυν Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος.

Άρθρο 2

1. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του Κτηματολογίου σε όλες τις περιοχές του άρθρου 1 ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τρίτη.

2. Η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου στις περιοχές αυτές αφορά μόνο στα ακίνητα που περιλαμβάνονται στους αναμορφωμένους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα της Ανάρτησης με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου παραλαβής κτηματολογικών από τον Φορέα (ΝΠΔΔ) «Ελληνικό Κτηματολόγιο» 291/2.7.2019, για τα οποία διενεργήθηκαν οι πρώτες εγγραφές στο κτηματολογικό βιβλίο.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ