Νόμος 218 ΦΕΚ Α΄260/20.11.1975
Περί κυρώσεως της εν Σεούλ την 4ην Οκτωβρίου 1974 υπογραφείσης Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ψηφισάμενοι ομοφώνως μετά της Βουλής, απεφασίσαμε

Άρθρον πρώτον
Κυρούται και έχει ισχύν νόμου η εν Σεούλ την 4ην Οκτωβρίου 1974 υπογραφείσα Εμπορική Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κορέας, ης το κείμενον εν πρωτοτύπω εις την Αγγλικήν γλώσσαν και εν μεταφράσει εις την Ελληνικήν, έχει ως έπεται: Εμπορική Συμφωνία μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως της Δημοκρατίας της Κορέας. Η Κυβέρνησις της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Κυβέρνησις της Δημοκρατίας της Κορέας, επιθυμούσαι την ανάπτυξιν των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών των εις ισόρροπονεπίπεδον, απεφάσισαν τα ακόλουθα:
Άρθρον Ι

Η Κυβέρνησις της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Κυβέρνησις της Δημοκρατίας της Κορέας θα λάβουν πάντα τα κατάλληλα μέτρα προς προαγωγήν των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
Άρθρον ΙΙ
1. Αι δύο Κυβερνήσεις θα παράσχουν εις αλλήλας την μεταχείρισιν του μάλλον ευνοουμένου κράτους εν σχέσει προς τους τελωνειακούς δασμούς τέλη και διατυπώσεις παντός είδους, σχετικώς με την εισαγωγήν και την εξαγωγήν προϊόντων προελεύσεως της ετέρας χώρας και τας πάσης φύσεως συναλλαγάς επί των εισαγομένων προϊόντων εντός της επικρατείας της ετέρας χώρας, συμφώνως προς τας διατάξεις της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου.
2. Αι διατάξεις της ανωτέρω παραγράφου δεν έχουν εφαρμογήν επί: (α) προνομίων άτινα ήδη έχουν παραχωρηθή ή δυνατόν μεταγενεστέρως να παραχωρηθούν υπό τινος των Συμβαλλομένων μερών εις ομόρους χώρας προς τον σκοπόν της διευκολύνσεως των μεθορίων συγκοινωνιών, (β) πλεονεκτημάτων ή προτιμήσεων παραχωρηθέντων εντός των πλαισίων τελωνειακής ενώσεως ή προσωρινής συμβάσεως αγούσης εις σχηματισμόν τελωνειακής ενώσεως ή ζώνης ελευθέρου εμπορίου ήδη συναφθείσης ή ήτις δυνατόν μεταγενεστέρως να συναφθή υπό τινος των Συμβαλλομένων μερών.
Άρθρον ΙΙΙ
Η ανταλλαγή εμπορευμάτων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών θα υπόκειται και θα διενεργήται εντός των πλαισίων των εκάστοτε εις εκάστην χώραν καθ` όλην την διάρκειαν της ισχύος της παρούσης Συμφωνίας ισχυόντων κανονισμών περί εξαγωγών και εισαγωγών. Ειδικώτερον, ουδέν των εν τη παρούση Συμφωνία δέον να ερμηνευθή ότι αποκλείει την θέσπισιν ή επιβολήν μέτρων αναγκαίων διά την προστασίαν της ζωής ή της υγείας ανθρώπων, ζώων ή φυτών.
Άρθρον IV
Αι πληρωμαί μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων θα διενεργώνται συμφώνως προς τους αντιστοιχους εσωτερικούς κανονισμούς των και τας σχετικάς διατάξεις της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου εις οιονδήποτε μετατρέψιμον νόμισμα, αμοιβαίως αποδεκτόν υπό των δύο Συμβαλλομένων Μερών.
Άρθρον V
Προς διευκόλυνσιν της εφαρμογής της παρούσης Συμφωνίας, αι δύο Κυβερνήσεις θα προέρχωνται εις διαβουλεύσεις τη αιτήσει εκατέρας τούτων, προς συζήτησιν των εκ της Συμφωνίας προκυπτόντων θεμάτων ή άλλων σχετικών με τας μεταξύ των δύο χωρών των εμπορικάςσυναλλαγάς.
Άρθρον VI
1. Η συμφωνία αύτη θα τεθή εν ισχύι άμα τη υπογραφή της και θα παραμείνη εν ισχύι επί διάστημα ενός (1) έτους, εφεξής δε επί διαδοχικά διαστήματα ενός έτους εκτός εάν: (α) αι δύο Κυβερνήσεις συμφωνήσουν άλλως ή (β) μία Κυβέρνησιςεπιδώση εις την ετέραν έγγραφονγνωστοποίησιν της επιθυμίας της να καταγγείλη την Συμφωνίαν, εις την περίπτωσιν ταύτην η Συμφωνία θα λήξη ενενήκοντα ημέρας (90) από της επιδόσεως της γνωστοποιήσεως.
2. Η Συμφωνία αύτη δύναται να αναθεωρηθή αμοιβαία συναινέσεις Πάσα αναθεώρησις ή καταγγελία της Συμφωνίας ταύτης θα ενεργήται, μη θιγομένων των κατά την Συμφωνίαν ταύτην και προ της ημερομηνίας θέσεως εν ισχύι της τοιαύτης αναθεωρήσεως ή καταγγελίας ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων ή ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Άρθρον δεύτερον
Η ισχύς του παρόντος άρχεται από της δημοσιεύσεως του διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Ο παρών νόμος ψηφισθείς υπό της Βουλής και παρ΄ Ημών σήμερον κυρωθείς, δημοσιευθήτω διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος του Κράτους.

Εν Αθήναις τη 17 Νοεμβρίου 1975

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ