Έχετε βάλει σε έναν εργαζόμενο πολλά έτη προϋπηρεσίας. Τρέχετε την Μισθοδοσία του αλλά παρατηρείτε ότι δεν αυξάνει τις αποδοχές του, η μισθοδοσία έχει υπολογιστεί με τις βασικές αποδοχές της σύμβασης. Γιατί γίνεται αυτό;
Υπάρχουν συμβάσεις που στις Βασικές Αποδοχές δεν προβλέπουν καμία αύξηση στον εργαζόμενο όσα έτη προϋπηρεσίας και να έχει (πχ η σύμβαση 0118 – 01 Σωματείων – ιδρυμάτων). Μπορεί λοιπόν να βάλετε μεγάλη προϋπηρεσία στον κλάδο, να τρέξετε τις μισθοδοσίες του και να υπολογίζονται στα βασικά της σύμβασης. Αυτού του είδους οι συμβάσεις δεν προβλέπουν αύξηση αποδοχών σύμφωνα με τα έτη προϋπηρεσίας.
Προβλέπουν όμως ποσοστιαία επιδόματα τριετιών. Θα πρέπει λοιπόν να ενεργοποιήσετε αυτά τα επιδόματα στην καρτέλα του εργαζόμενου. Μπορείτε να δείτε την κλίμακα της σύμβασης (κάνοντας κλικ στο πλήκτρο -Σ-), όπου θα διαπιστώσετε ότι οι βασικές αποδοχές δεν αλλάζουν με τα έτη προϋπηρεσίας του, αλλά πλέον θα δικαιούται τα επιδόματα τριετίας. Παρακαλούμε διαβάστε πολύ προσεκτικά το κείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης.

Σημείωση: Αυτά τα επιδόματα δεν τσεκάρονται αυτόματα από το πρόγραμμα βλέποντας την προϋπηρεσία του, ούτε και σας εμφανίζει κάποιο σχετικό μήνυμα (ότι σύμφωνα με την προϋπηρεσία του θα έπρεπε να παίρνει αυτά τα επιδόματα). Ο λόγος είναι ότι μπορεί να του βάλετε τα επιδόματα αυτά ως εξωτερικά επιδόματα, ή να τον αμείβετε γενικά με περισσότερες αποδοχές από της σύμβασης οπότε και έχετε καλύψει αυτή την διαφορά.
Επίσης οι τριετίες αυτές δεν θα πρέπει να συγχέονται με τις Τριετίες των Οικοδόμων, όπως αυτές τις δηλώνετε στο ταμπελάκι Εταιρικά στο πεδίο Τριετίες.