Μπαίνετε μέσα στο πρόγραμμα και κατεβάζετε νεότερη έκδοση. Σας Εμφανίζει όμως το μήνυμα: « Στην περίπτωση που η επιδότηση ΟΑΕΔ πρέπει να υπολογιστεί στην παλαιά ΕΣΣΕ ακόμα και σε νέα προγράμματα, πρέπει να καταχωρήσετε στο πρόγραμμα Ν(αι) στο πεδίο Χρήση Παλαιάς ΕΣΣΕ». Τι σημαίνει το μήνυμα αυτό;

Αν είχατε εργαζόμενους που είχαν επιδότηση ΟΑΕΔ που το πλαφόν της επιδότησης ήταν στην εθνική συλλογική, αυτό το πλαφόν άλλαξε, διότι από 14/2/2012 η εθνική μειώθηκε κατά 25% (στα 586€ περίπου).
Ο νόμος λέει ότι αν ο εργαζόμενος ήταν ήδη σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με πλαφόν τα 751,39€ (την παλαιά ΕΣΣ), τότε θα διατηρήσει το πλαφόν αυτό.
Για εργαζόμενους που μπαίνουν σε προγράμματα από εδώ και πέρα, ισχύει το μειωμένο πλαφόν (τα 586,08€).
Όμως αν ο εργαζόμενος είναι στο πρόγραμμα πριν την μείωση, πριν τις 14/02/2012, αλλά το πρόγραμμα της επιδότησης θα πρέπει να μπει στο νέο πλαφόν τότε θα βάλετε το γράμμα Ν(αι).
Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό:
Γιατί μπορεί να έχουν γίνει μειώσεις αποδοχών στον εργαζόμενο, και να αμείβεται λιγότερα από 751,39 μικτά. Άρα θα ήταν ανορθόδοξο να αμείβεται, π.χ., 600€ μικτά, και το ποσό της επιδότησης να υπολογίζεται στα 751,39€.